Хората на трудоспособна възраст, които живеят сами, са значително по-застрашени

...
Хората на трудоспособна възраст, които живеят сами, са значително по-застрашени
Коментари Харесай

Работещите, които живеят сами – по-застрашени от депресия

Хората на трудоспособна възраст, които живеят сами, са доста по-застрашени от меланхолия и други опасности за умственото здраве. Това сочи изследване, представено от BBC. Според него представителите на семейства от един човек са 80% по-склонни да изпадат в депресивни положения спрямо тези, които живеят в фамилии.

Основните фактори, които натажават на хората и ги карат да се усещат зле, при дамите са неприятните квартирни и жилищни условия, а при мъжете – неналичието на обществена поддръжка, почитание и самопризнание.

Изследването е извършено измежду 3500 французи. То е проследило измежду тях използването на антидепресанти. Авторите му настояват, че е доста значимо хората, които живеят сами, да имат близки или познати, с които да могат да споделят проблемите си.

Броят на едночленните семейства в западноевропейските общества се е нараснал в последните три десетилетия. Всеки трети човек във Англия и Съединени американски щати живее самичък, сочи още BBC.

Реалните закани за умственото здраве на самотните работещи са доста по-големи. Чувството за невъзможност, самотата и неналичието на самопризнание са най-много свързани с метода на живот – работният климат, обществената поддръжка, образованието, приходите, типа претовареност, изискванията вкъщи, в това число с това дали индивидът е пушач, използва ли алкохол и дали спортува и е деен в свободното си време.

Проучването е посочило, че самотните трудоспособни хора са били склонни да закупуват 80% повече антидепресанти сред 2000 и 2008 година, спрямо останалите, които не живеят сами. Сред засегнатите е било засилено чувството за изолираност и липса на обществена интеграция и доверие, които са рискови фактори за умственото здраве.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР