Хората на средна възраст, а не само по-възрастните, са много

...
Хората на средна възраст, а не само по-възрастните, са много
Коментари Харесай

Учени: И хората на средна възраст са изложени на риск от COVID-19

Хората на междинна възраст, а освен по-възрастните, са доста изложени на доста по-висок риск от гибел или насърчаване на сериозна болест от COVID-19, сочи ново английско проучване, съобщи Българска телеграфна агенция.
Разкритията се съдържат в нов обстоен разбор на случаите на болестта в континентален Китай.
Изследователите от Англия са проучили над 3 600 доказани случая на COVID-19, както и данни от стотици репатрирани от Ухан – епицентърът на болестта.
Те са разкрили, че възрастта е основен определящ фактор в сериозните инфекции, като близо един от всеки пет души над 80-годишна възраст се е нуждаел от хоспитализация спрямо към 1% от тези под 30 година
Предвид оценките на броя на случаите, които може да не са били клинично доказани – леки и безсимптомни болести – данните посочили, че равнището на хоспитализация на пациенти сред 50 и 60 година е било 8.2%.
Проучването, оповестено в сп. „ Лансет “, сочи, че равнището на смъртност от доказани случаи на Covid-19 в континентален Китай е било 1.38%.
Ако непотвърдените случаи бъдат взети в сметката, равнището на смъртност пада до 0.66 на 100.
Авторите на проучването разясняват, че, до момента в който това е доста по-ниско от предходни оценки, Covid-19 към момента е няколко пъти по-смъртоносен от предходни пандемични вируси като H1N1 (грип А – б.р.).
„ Нашите оценки може да бъдат приложени във всяка страна за осведомени решения за най-хубави политики за ограничение на Covid-19. Може да има случаи, които притеглят огромно медийно внимание, само че нашият разбор доста ясно демонстрира, че хора на 50 и повече години са изложени на по-голям риск от хоспитализация от тези под 50 година И при тях по-голям дял от случаите може да е с съдбовен излаз “, разяснява Азра Гани, съавтор на проучването от Имперския лицей в Лондон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР