Хората на науката са особен тип хора, които чрез проницателността

...
Хората на науката са особен тип хора, които чрез проницателността
Коментари Харесай

Йохан Фелдман, Андерс Леверман и Матиас Менгел - учените, които смятат, че могат да спрат топенето на Антарктида

Хората на науката са необикновен вид хора, които посредством проницателността и ексцентричността на своите хрумвания имат свойството да трансформират света.

Точно за такова трио от австралийски учени научихме неотдавна. Тримата са провели детайлни проучвания в опит да открият най-удачния метод за прекъсване на топенето на ледовете на Антарктида, и са произвели една от най-алтернативните хрумвания, които сме чували.

Изследванията на Йохан Фелдман, Андерс Леверман и Матиас Менгел са оповестени в Science Advances, а главната им теза е, че леденият континент може да бъде избавен благодарение на едни 7.4 трилиона тона неестествен сняг. Както можем да се досетим, за сходна идея ще са нужни изключителни запаси от друг порядък.

Учените оферират да се конфигурират към 12 000 вятърни турбини по западните крайбрежия на Антарктида, където топенето през последните години набира притеснителна скорост.

Тестовете на австралийците демонстрират, че триумфът на едно такова начинание ще донесе спад от до пет сантиметра в равнището на океаните и ще укрепи разпадащите се ледници.

Те се обосновават с това, че бездействието във връзка с казуса би се оказало по-скъпо и рисково за типа ни решение, в сравнение с изсипването на милиарда за решаването му по оферти от тях способ.

Според тях безконечното и забързващото се размразяване ще докара до покачване на равнището на океаните от до три метра по-скоро, в сравнение с чакаме, и ще сложи под заплаха живота на милиони души, живеещи наоколо до океана /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР