Хората могат да са спокойни, няма радиация в Черно море.

...
Хората могат да са спокойни, няма радиация в Черно море.
Коментари Харесай

Министър Попов: Хибридната пропаганда на Москва не е целенасочена, а опортюнистична, следи се на момента от какво се страхуват страните

" Хората могат да са спокойни, няма радиация в Черно море. Нека да имат вяра малко повече на институциите. Министерството на околната среда и водите непрекъснато разгласява информация, която е тествана и не е ангажирана към хотели. Преди седмица имаше разлив на нефт до Констанца и ние незабавно казахме за това и че го следим. Няма криене в цялата тази работа ". Това съобщи пред БТВ екоминистърът Юлиян Попов във връзка взривения язовир " Нова Каховка " в Южна Украйна. Припомняме, че по-късно се изписаха информации, че водата в Българското Черноморие може да е радиоактивна.

" Има натурален боязън, че в случай че се случи нещо на няколко стотин километра от нас, може да се стане нещо. Второто е, че имаме вяра на обществените медии, а не на институциите. Руски публицисти са записани по какъв начин се възнамерява да се възползват от случая " Нова Каховка ", с цел да провалят сезона на България и на Румъния, с цел да се провокират митинги за мир против Украйна. Това е документирано и не си го изобретявам аз. Освен това, българска медия непрестанно приказва тъкмо за това, потвърждавайки, че получава информация от Украйна, а е тъкмо противоположното. Хората би трябвало да са скептични към сходни вести. Хибридната агитация не е по този метод целенасочена и никой в Кремъл не се е прицелил тъкмо в туристическия сезон. Тя е високо опортюнистична и следи дали има някакъв боязън, който да бъде повишен и катализиран. Следи се дали има някаква дребна злополука, която да бъде публикувана. Когато усетят сходна опция, се гледа да се популяризира ", сподели още министър Попов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР