Хората могат да говорят, да общуват помежду си, да споделят

...
Хората могат да говорят, да общуват помежду си, да споделят
Коментари Харесай

Какво ни казва настроението на кучето

Хората могат да приказват, да поддържат връзка между тях, да споделят своите страсти, до момента в който кучетата не са способни да вършат това. Те поддържат връзка със стопаните си благодарение на своите страсти, показвайки своето въодушевление, което може да ни каже доста за животното.

Какво ни споделя езикът на тялото при кучетата?

Ако кучето е присвило очите си мощно, тогава това значи че питомецът ви е изплашен или е мощно под напрежение. Ако пък гледа леко встрани или леко си криви погледа, тогава кучето го боли нещо.

В случай че кучето ви леко е наклонило ушите си обратно, тогава това значи, че то е отзивчиво настроено към вас и е готово за игри. Ако пък ги е притиснало мощно към главата си, това това значи че е мощно уплашено. Ако пък ушите на кучето се намират в привичното положение, тогава това е знак, че любимецът ви е в нормалното си въодушевление и е изцяло умерено.

Какво още би трябвало да знаем за държанието на кучето?

 Тъжно куче

Разбира се, че любимците са разнообразни и формата на ушите им е друга надлежно. Именно вие познавате най-добре кучето си и би трябвало да се научите да различавате неговото въодушевление - по кое време е злобно, щастливо, умерено, уплашено и по този начин нататък. Трябва да сте наясно с държанието на кучето.

Ако кучето маха с опашка, то това значи, че е в игриво въодушевление и се радва доста на вашето наличие. Когато опашката е леко надясно, тогава кучето е в положително въодушевление и е щастливо, а в случай че свита в ляво - за безпокойствие и паника.

В случай пък че любимецът се пробва да наподобява по-голям в сравнение с е, придърпвайки лапите си напред, а ушите и опашката на кучето са изправени, то тогава това е знак, че то е нападателно. Когато пък се притиска към земята, стараейки да е неусетен, тогава това приказва че кучето е уплашено. Ако кучето пък внезапно застава в едно състояние и не мърда, тогава то е усетило някаква заплаха. В случай че дишането ненадейно е станало по-тихо, значи любимецът ни усеща някаква опасност.

 Поведението на кучето е друго

Поведението на кучето, ситуацията на учите, опашката и погледа на едно куче могат доста да ни кажат за това, в какво въодушевление е нашето куче и дали е готово за игри или в този момент желае по-скоро да остане единствено и да си почине. Винаги е значимо да се преценявате с това по какъв начин се усеща любимецът ви, тъй като въпреки всичко и на вас няма да ви харесва да ви занимават, в случай че сега желаете да си починете. Именно вие стопанина му, би трябвало да познавате кучето си най-добре и в какво въодушевление е питомецът ви.

Това беше дребна част от езика на тялото на кучетата. Трябва да сте наясно с него, както и с нормалните грижи за кучето си.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР