Хората могат да бъдат спокойни за парите си в банките.

...
Хората могат да бъдат спокойни за парите си в банките.
Коментари Харесай

Гуверньорът на БНБ: Хората да са спокойни за парите си в банките

Хората могат да бъдат спокойни за парите си в банките. Това съобщи гуверньорът на Българската национална банка Димитър Радев пред БТВ.
„ Всички индикатори са на положително ниво, облагата за втора поредна година на бранша приближава исторически най-високите нива. Свидетели сме на това по какъв начин кредитната интензивност се усилва, неприятните заеми понижават, тъй че имаме доста положителни фактори и не инцидентно тези интернационалните организации взимат решения за повишение на кредитния рейтинг, не на база на някакви субективни съображения, а на база на действителни факти”, добави Радев.

Той разяснява и опцията за въвеждане на еврото в България.

„ Когато всички нужни за това процедури бъдат осъществени. Има поредност от стъпки, които би трябвало да бъдат направени. Първият от тях е националната валута да се причисли към валутния механизъм II. След това има един интервал от не по малко от три години, тъй че това ще изисква време. Самото престояване във валутния механизъм е най-малко две години, а ние още не сме създали тази стъпка”, изясни Радев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР