Хората, които закусват с рафинирани въглехидрати - бял хляб, печива,

...
Хората, които закусват с рафинирани въглехидрати - бял хляб, печива,
Коментари Харесай

Храната, която ядем влияе на нашата привлекателност

Хората, които закусват с рафинирани въглехидрати - бял самун, печива, сладки храни, може да се сторят по-непривлекателни на противоположния пол , заяви Прес асосиейшън, базирайки се на френски учени.

Изследователи от университета в Монпелие откриха, че количеството въглехидрати, което човек употребява, е статистически обвързвано с привлекателността на лицето му , оценена от хетеросексуални представители на противоположния пол.

Според резултатите тези, които са имали високогликемична закуска с рафинирани въглехидрати, за които е известно, че покачват равнищата на кръвната захар, получават по-ниска оценка за привлекателността на лицето както при мъжете, по този начин и при дамите .

Рафинираните въглехидрати са храни, обработени по метод, който нормално отстранява огромна част от хранителната им стойност, като да вземем за пример бялото брашно, захарта, доста пакетирани закуски.

Изследването демонстрира също, че непрекъснатата консумация на рафинирани въглехидрати на закуска е обвързвана с по-ниски оценки за прелест, без значение от фактори като показател на телесна маса и възраст.

Консумацията на високоенергийни храни по това време обаче е обвързвана с по-високи оценки за прелест.

В проучването са взели участие 104 мъже и дами от Франция, като някои от тях са получили високогликемична закуска, а други - нискогликемична. Те били помолени също да попълнят въпросник, с цел да посочат какъв брой рафинирани въглехидрати нормално употребяват.

След това други хетеросексуални доброволци оценили привлекателността на лицето на представители на противоположния пол по фотоси, направени два часа след предоставената закуска.

Изследователите забелязали някои разлики сред половете. При следобедните закуски при мъжете приемът на високоенергийни храни бил обвързван с по-ниска оценка на привлекателността , до момента в който приемът на високогликемични храни е бил обвързван с по-висока оценка на привлекателността.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР