Хората, които влизат в Словакия от чужбина, могат да избегнат

...
Хората, които влизат в Словакия от чужбина, могат да избегнат
Коментари Харесай

Словакия въвежда интелигентна карантина

Хората, които влизат в Словакия от чужбина, могат да избегнат наложителния 14-дневен престой в държавен карантинен център, в случай че си смъкват на смарт телефона мобилно приложение за следене, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Парламентът утвърди мярката, която бе препоръчана от държавното управление ден по-рано. Гражданите, които си смъкват непринудено приложението, ще могат да прекарат 14-дневния интервал вкъщи.

" Интелигентната карантина " ще бъде предлагана като вид от другата седмица и ще помогне за облекчение на препълнените държавни центрове, съобщи министърът на опазването на здравето Марек Крайчи.

Словакия е една от страните с най-ниско разпространяване на ковид в Европа. По данни от през вчерашния ден в страната с население от 5.4 милиона души има 1480 регистрирани инфектирани. Починалите са 27 души.

В Словакияима критици против строгостта на ограниченията, които съгласно тях нарушават човешките права. Те оприличават държавните карантинни центрове на затвори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР