Хората, които управляват Русия, не искат признание, искат подчинение. Такъв

...
Хората, които управляват Русия, не искат признание, искат подчинение. Такъв
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Русия не иска признание, иска подчинение

Хората, които ръководят Русия, не желаят самопризнание, желаят послушание. Такъв извод направи вицепремиерът Валери Сименов във вторник пред радио ″Фокус″ във връзка визитата на съветския патриарх Кирил в България. По думите му, макар че ″нямаше всеобща реакция на българските институции, държанието на този човек беше потребно за българите, за България и най-много за отрезвяването ".

Непосредствено след изявите на главата на съветската православна черква Симеонов го назова " второразрядно руско ченге ". По-късно думите му се трансфораха в мотив за скандал в патриотичната коалиция. В резултат Симеонов трансферира рецензиите си върху държавното ръководство в Москва.

" Кога представителите на тази огромна страна ще стартират да се държат като демократични водачи, духовни, политически и така нататък Извинявайте, обаче на мен не ми се ще да подминаваме един различен факт, който беше помрачен от нелепото държание на патриарх Кирил. И този факт беше военната проява на Путин с демонстрацията на новите оръжия. От какъв брой години не сме го виждали това? Това някак си внезапно ни върна с половин век обратно. Коя страна показва най-новите си военни достижения през личността на президента? Нали някак си за мен това беше исторически извънредно и притеснително събитие ", сподели той.

" Но във всички случаи тези хора, които ръководят Русия към сегашния миг, в случай че, а те очевидно се отъждествяват с позицията на патриарх Кирил, само че тези хора очевидно не желаят самопризнание, те желаят послушание, те желаят слугинаж, те желаят да ни унижат. А това няма по какъв начин да стане″, продължи Симеонов.

Вицепремиерът обърна внимание и на времето, в което съветският патриарх насочва рецензиите си към България – в края на визитата си. ″За да може да избяга″, е обяснението на Симеонов.

" Забелязахте ли, когато си разреши той да насочи укор към българския президент? В последните минути от визитата си при него. След това се качи незабавно на колите с защитата, с огромната защита, внушаваща почит, защита, с която се движеше, отърча на аерогарата и там към този момент на крачка от самолета си разреши да направи изказване, след което да се качи и да избяга. Истината е това, да избяга. Защо не го направи първия ден? Защо не го направи втория ден? Така че всичко това приказва за авансово готова скица на поведение″, заключи хронологията Симеонов.

Вицепремиерът разяснява и вчерашно изявление на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, който в тирада се обърна към българските турци с думите: " Кърджали е част от нашите душевни граници. " Симеонов видя връзка сред двете събития.

″Турция доста държи нападателно да уголемява своето въздействие във всички направления отвън своите граници. И за тази цел употребява турски говорящите в прилежащите страни. С други думи, тука няма нещо ново, въпросът е за какво тъкмо в този момент, тъкмо преди срещата във Варна и дали, още един забавен въпрос, и дали това негово изказване няма някаква връзка и с изказването на Патриарх Кирил, което беше аналогично″, сподели Симеонов.

И продължава: ″В смисъл на Владимир Гундяев, който сега извършва ролята на патриарх на Русия - там също имаше едни искания, имаше едни нападателни претенции към българската страна. В случая с Ердоган, въпреки да приказва с такива по-меки, духовни понятия, отново става дума за експанзия. Аз не се ангажирам да бъда интерпретатор на задачите и на държанието на Ердоган, защото не ми е мощната част външната политика. Но считам, че сред тези две събития има връзка и че по отношение на България като страна, която не е в предстоящите орбити на тези две огромни страни – Русия и Турция, се ползва избран политически натиск″, добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР