Хората, които убиха тримата руски журналисти в Централноафриканската република (ЦАР),

...
Хората, които убиха тримата руски журналисти в Централноафриканската република (ЦАР),
Коментари Харесай

Убийците на руските журналисти в ЦАР са говорили на арабски?

Хората, които убиха тримата съветски публицисти в Централноафриканската република (ЦАР), са говорили арабски, съобщи РИА Новости.

Представител на управляващите в страната на Черния континент съобщи, че закононарушението не е осъществено от локални поданици. "Разполагаме с достоверна информация, че убийците на Орхан Джемал, Кирил Радченко и Александър Расторгуев са говорили на арабски и са носили тюрбани. Нито езикът, нито облеклото са типични за нашата страна ", съобщи кметът на град Сибю - Анри Депеле. По думите му зад убийството стоят чужденци, биещи се в редовете на радикалната мюсюлманска формация "Селека ", която преди години се разгласи за поделение на "Ислямска страна ".

Мюсюлманите са към 15% от популацията на ЦАР и живеят в северната част на страната. Заради дейностите на екстремистите локални християни и изповядващи обичайни за тази част на Африка вярвания хора сътвориха милицията "Антибалака ".

Междувременно стана ясно, че тримата са работили за медия на Михаил Ходорковски. Загиналите в ЦАР са разследвали ейността на съветската частна военна компания "Вагнер ". Живеещият в Швейцария конкурент на Владимир Путин съобщи, че ще изиска в детайли следствие на убийството на тримата негови сътрудници.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР