Хората, които се връщат на работа в рамките на три

...
Хората, които се връщат на работа в рамките на три
Коментари Харесай

Завръщането на работа до три месеца след загубата на брачен партньор увеличава стреса и риска от възпаления

Хората, които се връщат на работа в границите на три месеца след загубата на брачния си сътрудник, страдат от по-високи равнища на стрес и от систематични възпаления спрямо пенсионерите, които са овдовели, откри изследване, представено от Юнайтед прес интеренешънъл.

Резултатите сочат също, че колкото по-нископлатена е работата, толкоз по-сериозни са последствията за психологичното здраве на овдовелите.

" Важно е да осъзнаем, че овдовелите би трябвало да се оправят с двойно повече проблеми спрямо работещите хора, които не скърбят по загубата на колегата си ", сподели създателят на проучването Дженсин Паолети, постдокторант в университета Райс в Хюстън.

Овдовелите мъже и дами, които са се върнали на работа след загубата на сътрудниците си, оповестяват за изпитан повече стрес, написа Българска телеграфна агенция. За проучването те са попълвали общоприет въпросник за премерване на равнищата на стрес. При кръвните им проби са регистрирани и по-високи равнища на няколко протеина, свързани с възпалителни процеси като интерлевкин-6, хемокин лигандс 4 и фактор на туморна некроза.

" Ако равнищата на инфектиране са повишени, човек е изложен на по-висок риск от сърдечни болести, деменция и някои типове рак ", сподели Паолети.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР