Хората, които се стремят да водят здравословен начин на живот,

...
Хората, които се стремят да водят здравословен начин на живот,
Коментари Харесай

Полезни храни, с които да внимаваме

Хората, които се стремят да водят здравословен метод на живот, се лишават от много вкусни, само че нездравословни храни. Но е реалност, че и с някои от по-полезните би трябвало да се внимава. Ето с кои.

 7 нездравословни навика, които са... потребни
7 нездравословни навика, които са... потребни

Алкохолът и обществените медии са измежду тях

Риба звук

 Снимка 380519

И по-конкретно консервите с риба звук, които доста постоянно си купуваме. Проблемът не е в това, че е консервирана, а във високото наличие на живак в рибата.

Именно заради тази причина, без значение че е богата на протеин, не трябва да прекаляваме с потреблението ѝ. Високите равнища на живак в организма могат да доведат до проблеми със зрението и мускулна слабост; не са целесъобразни и при бременност.

 Рибеното масло понижава риска от алергии
Рибеното масло понижава риска от алергии

Какви са изгодите от него при бременните дами

Препоръчителният седмичен банкет би трябвало да бъде към 400 грама за възрастни и 350 грама за дами до 40-годишна възраст.

Ядки

 Снимка 380515

Ядките са превъзходен избор, когато в късен следобяд огладнеем, само че и за тях би трябвало да имаме едно мислено. Бадемите, орехите, лешниците и фъстъците са доста вкусни и спомогнат за управлението на кръвната захар.

 Достойнствата на фъстъченото масло
Достойнствата на фъстъченото масло

Ползите, само че и всичко, за което да внимаваме

Уловката обаче се крие в това, че са и високо калорични, което не е доста добре за фигурата ни.

Киноа

 Снимка 380514

Обичаме киноата, изключително когато е част от някоя вкусна салата. Тя е и единственият пълнозърнест източник на всичките девет съществени аминокиселини, което я прави добър източник на протеини.

Но въпреки всичко киноата съдържа калории, което значи, че не би трябвало да прекаляваме с нея, в случай че не желаеме да се сбогуваме с фантазиите за стегнат стомах.

 Въглехидратите въпреки всичко са потребни
Въглехидратите въпреки всичко са потребни

Колко тъкмо би трябвало да одобряваме

Друг значим миг е измиването ѝ. Зрънцата ѝ са покрити със сапонини - вещество, което покрива зърното и може да аргументи проблеми със стомаха, в случай че не го отмием, преди да сготвим киноата.

Авокадо

 Снимка 344564

И ние се изненадваме, че го откриваме в този лист, само че съгласно Eat This, Not That! не може да го консумираме без ограничаване. Да, потребно е, тъй като съдържа витамини B6, C и E, както и магнезий, само че едно приблизително огромно авокадо има в себе си над 200 калории.

Спанак

 Снимка 358224

 Храни, които са потребни за панкреаса
Храни, които са потребни за панкреаса

Те са добре пристигнали и за цялостното ни положение

Да, супер е, без значение дали е част от салата или някое ядене. Спанакът обаче съдържа веществото оксалат, което може да аргументи появяването на камъни в бъбреците. Това, несъмнено, е допустимо, в случай че прекаляваме с яденето на спанак.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР