Хората, които се придвижват до работното си място в градовете

...
Хората, които се придвижват до работното си място в градовете
Коментари Харесай

Голяма стачка в обществения транспорт на Германия

Хората, които се придвижват до работното си място в градовете в Германия, ще срещнат съществени компликации идния вторник, откакто чиновниците в публичния превоз оповестиха проектите си да стачкуват в поддръжка на общонационалните правила за претовареност, съобщи DPA.

Синдикатът " Ферди " (Verdi) прикани през днешния ден за предупредителни стачки на фона на настояването за подписване на групов трудов контракт за към 87 000 чиновници в бранша на публичния превоз, съобщи БНР.

Работодателите отхвърлят да одобряват уеднаквяването на разпоредбите за работа, които да заменят разнородната система, зародила през годините в 16-те федерални провинции. Заместник-председателката на " Ферди " Кристине Беле подлага на критика работодателите, потвърждавайки, че неуспехът на договарянията е насмешка с работещите в транспортната система.

Наред с нашите претенции изложихме и оферти за това по какъв начин да се решат неотложни въпроси като съкращаването на работни места и поощряването на младежите, сподели тя. Стачката в публичния превоз се задава на фона на обособени диалози сред " Ферди " и държавните работодатели за нарастване на заплатите с 4,8 % за интервал от 12 месеца или най-малко 150 евро за 2,3 милиона чиновници в държавния бранш в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР