Хората, които са получили коронавирусната ваксина на , са имали

...
Хората, които са получили коронавирусната ваксина на , са имали
Коментари Харесай

Ваксината на BioNTech създава десет пъти повече антитела от китайската Sinovac

Хората, които са получили коронавирусната ваксина на, са имали 10 пъти по-голямо количество антитела от тези, създавани от китайската Sinovac, демонстрира хонконгско изследване, заяви Агенция Франс Прес.

Изследванията на (HKU), учредени на изследване на 1442 здравни служащи, бяха оповестени в Lancet Microbe.

Изследователите споделят, че антителата не са единствената мярка за триумфа на имунизацията в битката с несъмнено заболяване. Но те предизвестиха, че " разликата в концентрациите на обезвреждащи антитела, разпознати в нашето изследване, може да докара до основни разлики в успеваемостта на имунизацията ".

Тези, които са получавали, са имали " сходни или по-ниски " равнища на антитела на тези, следени при пациенти, които са хванали и сполучливо са се преборили с заболяването.

Проучването е допълнение към възходящия набор от доказателства, че имунизациите, употребяващи новаторска mRNA технология - като BioNTech и Moderna - оферират по-добра отбрана против ковид и неговите разновидности, в сравнение с тези, създадени по по-традиционни способи като потребление на инактивирани елементи от вируса.

Традиционните ваксини са по-евтини за произвеждане и по-малко комплицирани за превозване и предпазване, което ги прави жизненоважен инструмент за битка с пандемията в по-малко богатите страни.

Епидемиологът Бен Каулинг, един от създателите на изследването, сподели, че хората въпреки всичко би трябвало да се имунизират със Sinovac, в случай че няма друга опция, тъй като някаква отбрана постоянно е по-добра от никаква.

" Не позволявайте на съвършеното да бъде зложелател на положителното ", сподели той пред Франс прес.

" Очевидно е по-добре да отидете и да се ваксинирате с инактивирана ваксина, в сравнение с да чакате и да не се ваксинирате ", добави той.

" Много, доста животи са избавени от инактивираната ваксина. "

Изследователите споделят, че техните данни допускат, че " различни тактики " като по-ранно имунизиране може да са нужни, с цел да се усили отбраната на тези, които са получили Sinovac.
 BioNTech/Pfizer създадоха специфична ваксина против разновидността Делта BioNTech/Pfizer създадоха специфична ваксина против разновидността Делта
Германската компания BioNTech, която създаде взаимно с американския си сътрудник Pfizer имунизацията против ковид Comirnaty, създа...

Каулинг сподели, че последваща фаза в тяхното изследване ще бъде по кое време да се вършат имунизациите.

" Приоритет биха били ваксини за хората, които са получили Sinovac, до момента в който дозите за хората, които в началото са получили BioNTech, може да не са толкоз незабавни, " сподели той.

Хонконг е международен водач в проучването на коронавируси откогато огнището на ТОРС, почнал в Южен Китай, мина през града през 2003 година

В момента градът предлага както имунизацията на BioNTech, създадена в Германия, по този начин и Sinovac.

Въпреки многото доставки, процесът на имунизация върви постепенно, като единствено 28 % от 7,5 милиона поданици на града са изцяло имунизирани с две дози.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР