Хората, които са имали или в момента имат куче, ще

...
Хората, които са имали или в момента имат куче, ще
Коментари Харесай

Как да накараме кучето да си спи в къщичката

Хората, които са имали или сега имат куче, ще се съгласят, че това е едно прелестно преживяване. Домашният любим във всеки миг може да оправи настроението на стопанина си, да го зарадва с някое скимване и непрестанно му засвидетелства своята безкрайна обич и лоялност.

Всичко в тези взаимоотношения е отлично, само че постоянно пораждат недоразумения, защото не всеки собственик схваща подбудите на своя чорлав другар.

Например, когато кучето комфортно се настанява в леглото на стопанина си, пренебрегвайки приготвеното му място за преспиване. Преди да протестираме пред индиферентното безсрамно държание на кученцето, би трябвало да се запитаме за какво то избира нашето легло пред своето.

Отговорът се подразбира - за кучето стопанинът е най-близкото създание, възприема го като член на фамилията си или лидера на глутницата и по тази причина желае да бъде покрай своя човек. Но не всеки път обичаното място е леглото на стопанина, домашните любимци от време на време избират непредвидени за хората места за отмора и сън.

Как кучето взема решение къде да спи?

 Кучета

Кучетата изследват света посредством обонянието си. Те не разграничават цветовете като нас, хората, само че по тази причина пък обонянието им е неведнъж по-силно от човешкото. Те търсят място, където да се усещат предпазени, с оглед дивото си минало, когато са били мощно уязвими и са развили мощно възприятие за самозапазване. Другото изискване е да се усещат удобно на мястото, където ще спят.

Комфортът им включва и обичана поза за сън, каквато кучетата имат сходно на хората. Така че при избор на къщурка за съня на домашния любим и място, където тя да се сложи, би трябвало да се взимат поради всички особености в държанието на типа и персоналните желания на кучето, с цел да се приготви мястото за сън по метод, който да е прелъстителен за четириногия домакински любим.

Привикване на кучето към мястото, несъмнено му за сън

След като са взети поради всички условия към кучешкото легло, остава любимецът ни да бъде приучен да го употребява. Това може да стане единствено с самообладание и неизменност. Всички хрумвания, като слагане на лакомства в къщичката му, които да основат отношение към нея като място, обвързвано с приятни преживявания, са подобаващи. Твърдото и неотстъпчиво решение определеното място за спане да бъде употребявано по предопределение, ще пречупи с времето съпротивата на домашния любим.

Привикването към определеното място за сън е част от общата дресировка на кучето, която няма по какъв начин да се получи, в случай че не се прояви наложителното самообладание от страна на стопанина.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР