Хората, които работят в мините и ТЕЦ-овете трябва да знаят,

...
Хората, които работят в мините и ТЕЦ-овете трябва да знаят,
Коментари Харесай

Василев към миньорите: Това, което е било до момента няма как да продължи

Хората, които работят в мините и ТЕЦ-овете би трябвало да знаят, че тяхната специалност има бъдеще до 2038 година и е със затихващи функционалности, съобщи финансовият министър Асен Василев пред бТВ и се обърна към миньорите.

„ Това, което бих им споделил е, че това, което е било досега, няма по какъв начин да продължи, и не тъй като държавното управление, а пазарът постанова ограничавания “, съобщи той.

„ Ако оттеглим териториалните проекти, тези райони остават без 4 милиарда лв. за развиване. Ние работим за тези райони, а протестиращите работят против себе си “, счита той.

„ Няма по какъв начин токът да е конкурентоспособен, той би бил в случай че е студено и няма други производства. Тяхната специалност има бъдеще до 2038 година със затихващи функционалности и че би трябвало да стартираме един равномерен преход редом с това, а не да чакаме до последния миг и да си мислим, че с магическа пръчка от през днешния ден за на следващия ден всичко ще стане “, изясни още Василев.

„ Започнал съм диалог с енергетиците още през 2013 година Истината е, че на всички места в Европа, откогато беше признат механизмът за заплащане на въглеродни квоти, стана ясно, че всички мини са на доизживяване. Тази година токът, създаден от въглища, е на половина от този, създаден предходната година. И това не е тъй като някой ги лимитира, а тъй като пазарът е друг ", разяснява министърът.

Той подсети, че на американските централи им изтича договорът през 2024 година и 2026 година

„ Почти несъмнено е, че откакто изтекат договорите за изкупуване, или ще понижат трагично, или ще затворят по този начин или другояче ", предвижда той.

„ Голяма част от тези хора ще продължат да работят, тъй като дори в деня, в който мината създаде последния си звук въглища, имаме най-малко 10 година работа, с цел да се реконструира мястото. Това го знаят миньорите. Проблемът не е, че тези неща не се знаят. Проблемът е, че има една група политици, които сега подстрекават митинга и лъжат хората, че това, което е било до момента, може да продължи. Този диалог аз персонално съм го имал с миньорите 2021 година Той беше доста тежък. То се видя. Ето, никой тази година не е ограничавал пазара, само че той падна ", уточни Василев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР