Хората, които открият т. нар. платежна сметка за основни операции,

...
Хората, които открият т. нар. платежна сметка за основни операции,
Коментари Харесай

Три безплатни тегления от банкомат и три превода без такса, предвиждат промени в Закона за платежните услуги

Хората, които открият така наречен платежна сметка за съществени интервенции, ще имат право на три безвъзмездни тегления от банкомат, само че единствено на тяхната банка, както и на три превода без такса. Това плануват промени в закона за платежните услуги, импортирани от държавното управление в Народното събрание.

За изтегляне на пари от банкомат или ПОС терминала на друга банка, ще се дължи такса, както и на каса в офис на банка.

Въпросната сметка ще се обслужва гратис, когато по нея постъпват пари от заплати, пенсии, помощи и компенсации, както и стипендии за възпитаници, студенти и докторанти. Условие за потреблението на този тип сметка е хората да нямат открита друга друга в банка, посредством която да може да се употребяват платежни услуги. Всеки ще има право единствено на една платежна сметка за съществени интервенции. Чрез нея могат да се внасят и теглят пари, както и други интервенции на територията на страната в левове.

Потребителите заявява пред обслужващата банка типа на получените средства. При смяна на събитията би трябвало да актуализират навреме предоставената информация. Въвеждането на въпросната сметка става по силата на евродирективата, която има за цел да обезпечи улеснен и по-безпрепятствен достъп до банково обслужване на по-уязвими консуматори.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР