Хората, които отглеждат котка у дома, са забелязвали, че животното

...
Хората, които отглеждат котка у дома, са забелязвали, че животното
Коментари Харесай

Защо котката се крие?

Хората, които отглеждат котка вкъщи, са забелязвали, че животното се крие от време на време и мъчно го откриват. С това котката се разграничава от кучето, което непрекъснато следва стопанина си. Защо котката се крие?

Котката наподобява повече на индивида в това отношение, тя обича да има свое място, където да се усамотява. Нуждае се от персонално пространство и то е изключително значимо за нея.

Личното пространство на котката и критерии за избора му

Скритото място не е това, където котето спи. Всяка писана си има още няколко места, където обича да се крие. Те са закътани и я изолират от всичко. На тези места котката обитава не тъй като се опасява от нещо, а тъй като са единствено нейни. Тайните скривалища за котката са мястото, което употребява и за игра. От там тя атакува от засада. Пухкавите игриви топчици обичат заниманията от този жанр, по този начин демонстрират природата си на ловци. Ловецът умее да дебне плячката и се отличава със забележително самообладание в това занятие. Така и домашният ловджия може да прекара часове на мястото си за засада. Докато дебне за плячката, може и да заспи.

Пристрастеността на
Всичко за Вашата сватба
котките към кашоните

Най-добрата бърлога за всяка криеща се котка е празният кашон. Види ли такова нещо, тя незабавно бърза да се настани в него. Откъде идва това користолюбие? Често котетата се раждат в кашон. Този факт дава право да създадем умозаключение, че животът на всяка котка, която живее в градско жилище, стартира от картонената кутия. Първата миризма, която котето усеща, е тази на хартията. Вероятно по тази причина котките обичат да се настаняват на библиотечните лавици в дома.

 Котките обичат да се крият в кашни

Миризмата на книгите те асоциират с уюта, топлината, а ги притегля и миризмата на дървото на рафтовете. Котките не са безразлични към аромата на дърветата, това им е заложено генетично от времето, когато домът им е бил в дивата природа.

Кашоните притеглят котките, тъй като там се усещат в сигурност. Ако има избор от няколко картонени кутии, котката няма да се спре на най-голямата. Тя постоянно избира най-тясната, необяснимо за индивида. Всъщност изборът постоянно пада на най-сигурната съгласно нейните показа, без оглед на това, че може да бъде прекомерно дребна, с цел да се побере в нея.

За какво служи скривалището?

Пространството в което котката се крие, работи като бърз
Всичко за Вашата сватба
антистрес при тях съгласно експертите по котешко държание. Стресът е рисков освен за хората, той има тежки последствия и за котката. Освен напрежението и паниката, стресът прави котките нещастни. Истинската заплаха идва за имунната система. Котката остава изложена на риск от инфекции, когато е в стрес. За здравето на котката ви е значимо тя да е изцяло спокойна.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg