Хората, които обичат да пътуват, сигурно имат собствени правила за

...
Хората, които обичат да пътуват, сигурно имат собствени правила за
Коментари Харесай

12 грешки на туристите, които им струват скъпо

Хората, които обичат да пътуват, несъмнено имат лични правила за понижаване на разноските си. Но в случай че първото, което търсите на летището, е от кое място да хванете такси или да обмените пари, тогава би трябвало да ревизирате този лист с най-масовите туристически неточности. Вижте няколко метода, по които туристите харчат непотребни пари:

1. Пътуват денем

Пътуването през нощта е опция да спестите пари за нощувка. Ще стигнете там, където желаете да отидете, без да губите деня си в път.

2. Не знаят правилото на шестте пресечки

Храната нормално е двойно по-скъпа наоколо до известните туристически атракции. Ако изминете шест пресечки разстояние, ще спестите пари и ще се потопете в ритъма на локалното население.

3. Подминават шерването

Вероятно сте чували за услуги за споделено настаняване като Couchsurfing, само че има и приложения за шерване на пътешестване като BlaBlaCar и други, които ще ви оказват помощ да се свържете с локални хора и други пасажери, които са в същата посока.
 пътешестване ThinkStock/Getty Images
4. Резервират всичко авансово

Ранната резервация прави работа, само че предварителното запазване ви лимитира. Ако го избегнете, можете да останете на мястото, което ви харесва за по-дълго време, а в случай че желаете да напуснете по-рано, няма да се постанова да плащате спомагателни такси.

5. Обменят валута при неизгодни условия

Проверете обменните курсове авансово и вижте какви са изискванията на вашите банкови карти за изтегляне на пари отвън страната. Таксите за изтегляне в чужбина нормално са високи, но има разнообразни способи да си спестите от този разход. При някои банки можете да теглите без такса от банкомат на същата компания.

6. Стават жертва на джебчии

Няма нищо по-неприятно от това да си на хиляди километри от вкъщи, без документи, пари, телефони. Разделете скъпите си неща в разнообразни чанти или ги оставете в хотелския сейф. Никога не оставяйте нещата си без контрол.

7. Пропускат пътната застраховка

Никой не е застрахован от пътен случай. Затова си коства да не пропускате пътната застраховка.

8. Не знаят разпоредбите за бакшиш

На някои места бакшишът е включен в сметката, а на други се възприема като нещо обидно. Преди да пътувате, проучете, с цел да си спестите неудобството.

9. Не уведомяват банката за пътешестване в чужбина

Ако желаете да употребявате картата си в чужбина, уведомете банката, че ще пътувате – има заплаха да замразят сметката ви заради съмнителна интензивност.

10. Предоверяват се на туристическите брошури

Проверете туристическите конгреси преди да пътувате, с цел да получите най-хубавите предложения и не се предоверявайте на туристическите брошури.
 пътешестване ThinkStock/Getty Images
11. Не ревизират всички благоприятни условия за превоз

Наемането на кола е скъпо. Ако не пътувате с кола, проверете публичния превоз. Понякога хотелите оферират безвъзмездни или евтини прехвърляния до летището.

12. Държат всичките си пари на едно място

Добре да носите пари в брой със себе си, само че е добре да имате и спомагателни запаси на няколко други места.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР