Хората, които не са ваксинирани срещу Covid-19, могат да се

...
Хората, които не са ваксинирани срещу Covid-19, могат да се
Коментари Харесай

Германия обмисля ограничения за неваксинирани

Хората, които не са имунизирани против Covid-19, могат да се сблъскат с нови ограничавания, в случай че инфекциите продължат да нарастват в Германия. Това съобщи в изявление ръководителят на кабинета на канцлера, представен от БГНЕС.

„ Ваксинираните несъмнено ще имат повече независимост от неимунизираните “, сподели Хелге Браун пред " Билд ам Зонтаг ". В момента германците могат да употребяват уреди като заведения за хранене, кина и спортни заведения, в случай че са изцяло имунизирани или са в положение да дават неотдавнашен негативен тест. Но в случай че процентите на зараза не престават да нарастват, неимунизираните ще би трябвало да понижат контактите си, сподели Браун.
 Ще се усили ли броят на инфектираните с COVID-19 след наводненията в Германия? Ще се усили ли броят на инфектираните с COVID-19 след наводненията в Германия?
Федералните провинции Рейнланд-Пфалц и Северен Рейн-Вестфалия, които бяха съществено потърпевши от опустошителните наводнения, засегнали...

" Това може да значи, че визитата тук-там като заведения за хранене, кина и игрища към този момент няма да е допустимо даже за тествани неимунизирани хора, защото рискът е прекомерно огромен ", сподели той. Страната е длъжна да пази здравето на хората, сподели Браун. " Това включва здравни служби, които не би трябвало да отсрочват ракови и палнирани интервенции още веднъж през зимата, с цел да лекуват пациенти с Covid ".

През лятото Германия означи невисок брой на инфектираните спрямо доста от европейските ѝ съседи, само че през последните две седмици случаите се усилват, значително подхранвани от разновидността Делта. Миналата седмица Меркел съобщи, че е загрижена за " ясната и тревожна динамичност " на възходящите случаи, призовавайки колкото се може повече германци да се имунизират. Към днешна дата 60,8% от германците са получили една доза, а 49,1% са изцяло имунизирани.

Меркел обаче съобщи, че Германия не възнамерява да последва Франция и други страни във въвеждането на наложителни имунизации за елементи от популацията. Здравният министър Йенс Шпан съобщи при започване на юли, че хората, които са имунизирани, няма да би трябвало да влизат още веднъж в цялостно заключване и ще се радват на повече свободи, в сравнение с неимунизираните при положение на ново възобновление на вируса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР