Хората, които назначи господин Кирил Петков, са тръгнали през главата

...
Хората, които назначи господин Кирил Петков, са тръгнали през главата
Коментари Харесай

Министър Александър Пулев: От катастрофирала институция ББР ще заработи

" Хората, които назначи господин Кирил Петков, са тръгнали през главата на страната да харчат средства. Това са нашите пари, това са вашите пари. 1 млн. лева консултантски разноски са направени отвън нашия надзор. Съответно аз нямах безусловно никаква друга потребна позиция и ход, с изключение на да им дам към този момент червен картон и оттук насетне ще преценим на база на информацията, с която разполагаме, дали да сезираме прокуратура, АДФИ и така нататък " - по този начин министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев разяснява в Русе освобождението на двама от членовете на Надзорния съвет на Българската банка за развиване. На 30 ноември в качеството си на.

" Понякога, с цел да надградим, би трябвало да разчистим гнилите ябълки и надлежно нямах никакъв различен избор. Дадох им първо един жълт картон, не се промени нищо оперативно и стигнахме до едно неуместно положение, в което надзора съумя да вкара за гласоподаване едно за мен много противоречиво решение, което целеше аз да подпиша една сметка за 1 млн. лева направени консултантски разноски по една емисия, която е обречена през цялото време. На лична глава членовете наследените на Надзорния съвет потеглят да рефинансират 1 милиарда лева от държавния капитал на държавната банка. Тя разполага с общ капитал млрд и половина. На своя глава, игнорирайки неналичието на решение не от един, а от два отраслови министъра, те потеглят една група шефове, с поддръжката на Надзорния съвет, да рефинансират капитала на държавната институция и в процеса си на работа те харчат 1 млн. лева за консултантски услуги. Няма решение обещано от нито един от отрасловите министри. Знаете, че се смениха много принципали. Нито госпожа Везиева е дала такова решение. Нито господин Лорер е дал такова решение ", сподели Пулев.

Той добави, че ББР от " аварирала институция " ще проработи.

Министърът на нововъведенията и растежа направи в Русе мобилна приемна, на която бяха разяснени опциите за кандидатстване по Плана за възобновяване и резистентност и структурните фондове на Европейския съюз. В тази връзка той даде обещание служебното държавно управление да остави на идния постоянен кабинет завещание от 5 милиарда лева общ запас по структурните стратегии и 600 млн. лева по Плана за възобновяване и резистентност, който по думите му към този момент е отворен и работи.

Автор: Андрей Кючуков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР