Хората избират да станат вегетарианци по различни причини. Някои го

...
Хората избират да станат вегетарианци по различни причини. Някои го
Коментари Харесай

Какво може да се случи, ако откажете внезапно месото

Хората избират да станат вегетарианци по разнообразни аргументи. Някои го вършат поради здравословни проблеми, други – поради етични аргументи. Въпреки че вегетарианската диета има доста преимущества, неочакваният и цялостен отвод от месо може да докара до редица нежелани странични резултати. Това е доста стресиращо за организма и може да докара до следните нежелани реакции:

1. Проблеми с кожата

Ако си мечтаете да имате идеалната кожа, то тогава неочакваният отвод от месо може би не е най-хубавото решение. Червеното месо е богато на аминокиселини, които са от значително значение за производството на колаген. Лишаването от тези потребни субстанции може да бъде причина кожата ви да наподобява бледа. Месото съдържа също цинк и даже в случай че вегетарианците употребяват задоволително бобови  и зърнени култури, които са също богати на цинк, някои съставни елементи в тях не могат да бъдат добре обработени от организма. Недостатъчното количество цинк може да се отрази отрицателно на кожата ви, в това число да аргументи акне.

2. Може да се усили апетитът към дребни закуски

Месото е измежду главните източници на протеин и в случай че внезапно отпадне от менюто ви, отговорът на организма може да бъде включване в режим на оцеляване. Това може да значи нараснал вкус към дребни похапвания късно, закусчици и други. Организмът ви би трябвало да се приспособи към тази неочаквана смяна и по тази причина, в случай че решите да ставате вегетарианец или веган, осигурете си здравословни чести похапвания като ядки и плодове, вместо да посягате към пакета с чипс.

3. Честа промяна в настроенията

Когато стартирате нова диета, първоначално може да е много с напрежение – като влакче на ужасите. Всичко, което ядете, дава отражение върху равнищата на напрежението в организма, тъй като микросредата в стомаха освобождава невротрансмитерите, които се свързват с мозъка. Въпреки че този противен непряк резултат е краткотраен и ще отмине, щом организмът се приспособи към измененията, някои вегетарианци и вегани е допустимо да станат по-нервни и раздразнителни.

4. По-обилен косопад

Въпреки че има редица източници на цинк като бобови растения, ядки и семена, протеинът е този, който оказва помощ цинкът да се всмуква най-добре от организма. Ето за какво вегетарианците и веганите рискуват да не одобряват задоволително от това потребно хранително вещество. Когато постоянно не приемате задоволително цинк, е допустимо да забележите засилен косопад, освен това в дълготраен проект. Ако въпреки всичко сте решили да се откажете от месото, уверете се, че приемате най-малко 50 % повече цинк от предложеното на ден количество.

5. Болки в стомаха

Докато потреблението на зеленчуци несъмнено ще направи червата ви щастливи, то неочакваното превключване от доста месо на никакво месо може да наруши естествената бактериална среда на стомаха. Когато фрапантно променяте менюто си, е допустимо да изпитате стомашни болки и неразположение.

Brightside

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР