Хората имат нужда от демократично представителство, а ще получат едно

...
Хората имат нужда от демократично представителство, а ще получат едно
Коментари Харесай

Методи Лалов възропта срещу реденето на листите в ДБ, иска оставки

Хората имат потребност от демократично посланичество, а ще получат едно властническо такова. Христо Иванов е с голям капацитет. Това е индивидът, от който дясното има потребност, само че когато оставя хора като Цонева и Мирчев (б.р. Ивайло Миречв) да дерибействат, когато не понася отговорност за това, би трябвало да му се търси сметка. Има опция да се поправи. Това съобщи в ефира на общинският консултант от " Демократична България " Методи Лалов, който през вчерашния ден изиска оставките на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов, както и на Антоанета Цонева и Ивайло Мирчев от управлението на " Да, България ". 

" Направих това, с цел да има обществен диалог, защото в организацията от доста време подобен липсва. Има напрежение, локалните структури биват неглижирани. Липсва разговор. Те са хора, които работят непрекъснато за партията, само че явно поемат по път, от който тази общественост желае да избяга, а точно авторитаризъм ", каза Методи Лалов. 

По думите му партията е основана, с цел да бъде хоризонтална конструкция. " В момента се постъпва като всички останали партии – в последния миг се показват листи, без необятно разискване, без да се даде път на младите. Всички поръчки в устава липсват ", сподели Лалов и добави, че проблемът да се случва това са Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева.

Лалов съобщи, че е изискал оставката и на Христо Иванов, тъй като той като водач поема цялата отговорност. " Той оставя хора да извращават концепцията, която е „ Да, България ", добави Лалов. 

Той съобщи, че не е желал да бъде номиниран в листите за идните парламентарни избори. Отрече и вид, в който е подвластен от Делян Пеевски, поради помощ в издигането на кариерата му като магистрат. Такава теза загатна през вчерашния ден Ивайло Мирчев. Лалов е някогашен арбитър в Софийския градски съд.

" Ивайло Мирчев излезе и вместо да каже, че има проблем и би трябвало да приказваме, стартира да прави внушения за Пеевски. Няма вид хората, които сме демократично настроени, да сме обвързани с Пеевски, Прокопиев или Ковачки ", безапелационен бе той.

Вече вървят клюки, че има подмолна борба в " Демократична България ". Голямата цел е обединяване след изборите с Кирил Петков и " Продължи смяната ". Но част от концепцията това да се случи е при по-слаб резултат на Демократична България, да може да стане вътрешната лидерска смяна. 

" Общото явяване на изборите на Демократична България и новата групировка „ Продължаваме промяната “ дава опция за първото място и голям късмет реформаторските сили за първи път от 1997 година да завоюват избори и да получат първия мандат за сформиране на държавно управление. Аз не бих пропуснал този късмет. Не мисля, че скоро ще се повтори ", съобщи преди към месец в изявление за БНР евродепутатът от ЕНП/ДБ Радан Кънев. 

Радан Кънев изясни, че не е имало упования Петков и Василев да станат част от обединяването " Демократична България ", само че съгласно него е назрял моментът за сериозен и прям диалог на лидерско равнище.  

В същото време стана ясно, че Методи Лалов няма да бъде част от кандидат-депутатските листи на Демократична България на 14 ноември. " Никой в партията не е счел за належащо да го номинира и Националният съвет на " Да, България " гласоподава оня ден листите си, в които са единствено номинираните претенденти. Методи Лалов не е измежду тях, тъй като с цел да бъде номиниран един претендент измежду нас, той би трябвало да бъде номиниран най-малко от трима души от Националния съвет. Той такава номинация не е получил ", уточни в изявление за " 24 часа " Ивайло Мирчев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР