Хората, евакуирани от наводнените след разрушаването на язовирната стена на

...
Хората, евакуирани от наводнените след разрушаването на язовирната стена на
Коментари Харесай

Кремъл обвини Украйна за убийството на цивилни, евакуирани от наводнените райони

Хората, евакуирани от наводнените след разрушаването на язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа региони в Херсонска област, са подлагани на непрестанен безчовечен обстрел от страна на въоръжените исли на Украйна. Това съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Изказванията на Песков не може да бъдат доказани от самостоятелни източници, отбелязва Ройтерс.

Засега няма коментар от страна на Украйна, която на собствен ред упрекна съветските въоръжени сили, че са обстрелвали цивилни в наводнени региони под техен надзор.

Песков съобщи през днешния ден публицисти, че съветските избавителните служби вършат всичко допустимо, с цел да оказват помощ на хората в наводнените региони на левия (източен) бряг на река Днепър, който е под контрола на Русия, само че са обстрелвани непрестанно от украинските сили.

Всичко се прави под обстрела на украинските въоръжени сили. Ударите им не стопират. Това е повече от варварско, сподели Песков.

" В резултат на обстрелите има починали измежду жертвите на наводненията, измежду тях е даже бременна жена ", съобщи той. 

Русия и Украйна се упрекват взаимно за разрушаването на язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа, отбелязва Ройтерс.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР