Хората често казват, че не е важно какво ядем между

...
Хората често казват, че не е важно какво ядем между
Коментари Харесай

Как да НЕ напълнеем по време на празниците

Хората постоянно споделят, че не е значимо какво ядем сред Коледа и Нова година, а сред Нова година и Коледа. И колкото и тривиално да ви звучи, това изказване е изцяло правилно.

Не че има нещо неприятно в това да се поотпуснем за къс интервал от време и да се насладим на споделените с обичаните си хора празници. Важно е обаче това да бъде в рационални граници. Не забравяйте за навиците си, които ви държат дейни и здрави.

Защото от време на време в устрема си да " разпуснем " и да не се натоварваме с досадни неща, забравяме за всичко и " късаме синджира ". И в идващия миг незабелязано сме качили... 2-3... 5 кг!? За които сме положили толкоз старания да свалим преди този момент.

Ето няколко съвета, които може да ви оказват помощ, да избегнете тази неприятна обстановка. Все отново не желаете всичко да стартира изначало, нали?
Останете дейни
Не е нужно да прекарвате с часове във фитнеса, само че една от най-големите неточности, които хората позволяват по празниците, е занемаряването на физическата интензивност. Ако не спирате да упражнявате и да вършиме извършения, ще съумеете да запазите линията си и метаболизма си в добра форма. Ако пък сте на отмора, облечете се и си направете разходка на чист въздух.
Контролирайте размера на порциите си
Изобилието от храна и големите трапези са фактор, способствуващ за наддаването на тегло. На нас, хората, ни е заложено да бъдем хедонисти. Затова е и толкоз елементарно да се изкушим да опитаме от всичко на масата. И по този начин един празничен обяд или вечеря завършва с преяждане, а когато това се случи в няколко поредни дни, качването на килограми е повече от несъмнено. 
Не пропускайте храненията си
Много хора си мислят, че в случай че си спестят калориите денем, ще могат да хапнат " на стомах " по-късно. Но ще извършите голяма неточност, тъй като ще бъдете освирепели от апетит и ще желаете да се нахвърлите на всичко. Вместо това следвайте режима си. Така ще можете да се контролирате и шансът да преядете е много дребен.
Наблегнете на зеленчуците
Те ни дават потребни субстанции и задоволеност в малко калории. Ето за какво тъкмо те под формата на салати и туршии е добре да съставляват половината от всяко празнично меню.
Пийте доста вода
Завладени от празничната еуфория, неведнъж хората не помнят да пият вода, само че за сметка на това употребяват разнообразни подсладени и газирани питиета, които дехидратират и внасят спомагателни калории. Водата е единствената напитка, която ни оказва помощ да се усещаме по-сити и да притъпява възприятието на апетит.
Внимавайте с алкохола
Споменавайки калориите от питиета, несъмнено отличник тук е алкохолът. А в празничните дни той е в обилие. Имайте поради, че алкохолът е освен висококалоричен, само че и ни кара да консумираме повече храна, без действително да сме гладни.
Позволете си лакомства, в случай че ви се хапват, само че имайте самоконтрол
Коледните празници са особено време от годината, което несъмнено не трябва да минава под знака на цялостни ограничавания. Ако желаете да опитате от сладкиша на масата или невероятната баница, то направете го. Но просто се задоволете с едно парче. По този метод хем ще му се насладите, хем няма да развалите формата си.
Помнете - храната е част от празничните удоволствия, а не смисълът на празниците
По традиция всички празнични събирания се организират към масата. И по този начин се случва, че хапваме доста по-големи количества, в сравнение с сме привикнали. В допълнение, прекарвайки почивните дни у дома или на посетители на близки и другари, където постоянно има останала храна от празничните трапези, е доста елементарно да се изкушим и да хапваме, без в действителност да сме гладни. Именно това е една от основините аргументи за напълняването по време на празници.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР