Хора умират от COVID-19, макар че са ваксинирани? Такива новини

...
Хора умират от COVID-19, макар че са ваксинирани? Такива новини
Коментари Харесай

Причините, поради които хора умират от COVID-19, макар че са ваксинирани

 Хора умират от COVID-19, въпреки че са имунизирани? Такива вести постоянно се появяват из медиите, в това число в Германия. Става дума още веднъж за феномена, прочут като " пробив в имунната отбрана след имунизация ", за който към този момент сме писали. " Deutsche Welle " ревизира обстоятелствата.

Дали пробивите демонстрират, че имунизациите не работят?

Не. Те потвърждават нещо друго, което беше известно и до момента: нито една от имунизациите няма 100-процентова защитна мощ. Според Института " Роберт Кох ", ефикасността на имунизациите се движи в диапазона 82-83 на 100. Защитата чрез ваксините обаче спада с течение на времето. Шест до девет месеца след имунизацията антителата в организма отслабват.

Едно е несъмнено обаче: имунизациите несъмнено защищават от тежко развиване на заболяването. Според статистиката на " Роберт Кох ", през тази година в Германия са регистрирани общо 67 661 случаи на пробиви в имунизационната отбрана на имунизирани хора, само че единствено 0,52 % от тези хора са били принудени да постъпят в интензивно поделение. Смъртните случаи в тази група са към 1 на 100, като най-често става дума за възрастни хора, при които смъртният риск статистически е много по-висок.

В каква степен отслабва имунната отбрана заради фактора " време "?

Това зависи доста от съответния субект, от неговата възраст, от съществуването на хронични болести, от интервалите сред двете дози на имунизацията. И, несъмнено, от типа на самата ваксина. Особено при възрастните, при престарелите и при хората с ракови болести или с трансплантации имунната отбрана спада по-бързо в съпоставяне с другите. Ето за какво Постоянната комисия по имунизациите в Германия предходната седмица към този момент предложи хората над 70-годишна възраст да се имунизират и с трета доза. Трета доза ще бъде препоръчана и на всички, които работят в медицински заведения и в домове за възрастни безпомощни хора.

Нараства ли броят на пробивите?

Да. Специалистите от Института " Роберт Кох "  съобщават обаче, че тази наклонност е разумна и елементарно обяснима.  Първо - броят на имунизираните в Германия към този момент е доста висок, а това закономерно покачва и броя на пробивите. И второ: сега коронавирусът още веднъж се популяризира много нападателно, което също усилва заплахата от болест и на напълно имунизирани хора.

Виновни ли са неимунизираните хора за пробивите в имунната отбрана?

Не. Но тяхното държание играе основна роля за хода на пандемията и за натовареността на медицинските заведения. По данни на Института " Роберт Кох ", ръстът на хоспитализациите напоследък се дължи най-много на неимунизирани хора над 60-годишна възраст. Ако през сегашните есенни месеци броят на болестите нарасне съгласно упованията, инфекцията ще засегне основно неимунизирани хора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР