Хора, недоволни от пенсионната реформа на френския президент Еманюел Макрон,

...
Хора, недоволни от пенсионната реформа на френския президент Еманюел Макрон,
Коментари Харесай

Франция: не стихват протестите срещу пенсионната реформа

Хора, недоволни от пенсионната промяна на френския президент Еманюел Макрон, продължиха и през днешния ден своите митинги на фона на закъснение на железопътния трафик, опашки от камиони, блокиращи достъпа до комерсиалното пристанище на Марсилия, и осеяни с парчета улици в Париж след вчерашните всеобщи демонстрации, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Над 450 участници в митингите бяха задържани в столицата и на други места през вчерашния ден, когато над 1 милион души се включиха в близо 300 демонстрации в цяла Франция против непопулярната пенсионна промяна.

Вътрешният министър Жералд Дарманен сподели, че 441 служители на реда и жандармеристи са били ранени при насилието, белязало някои от митингите.

Социологическите изследвания демонстрират, че множеството французи са срещу законопроекта за увеличение на пенсионната възраст от 62 на 64 години, което съгласно Макрон е належащо, с цел да се поддържа платежоспособността на системата.

Доставките на гориво за Париж от огромната рафинерия „ Гонфревил-л‘Орше “ в Нормандия бяха обновени през днешния ден след намесата на полицията, заяви министърката на енергийния преход Аниес Пание-Рюнаше. При петролния терминал „ Фос-сюр-мер “ покрай Марсилия обаче протестиращите се срещнаха, с цел да възнамеряват бъдещи блокади.

Управлението за гражданска авиация, опасявайки се от нарушавания на превоза в идните дни, изиска да бъдат анулирани една трета от полетите на парижкото летище „ Орли “ в неделя и една пета в понеделник.

Профсъюзите приканиха за нови митинги и стачки във вторник, когато английският крал Чарлз III би трябвало да дойде в Бордо във втория ден от визитата си във Франция.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР