Хора на високи нива в България са помагали на д-р

...
Хора на високи нива в България са помагали на д-р
Коментари Харесай

Хора на високи нива в България са помагали на измамничката Ружа, твърди журналист

" Хора на високи равнища в България са помагали на доктор Ружа Игнатова ", това твърди журналистът Джейми Бартлет в своя подкаст " Изчезналата криптокралица " по " Би Би Си ". 

Той споделя за съмнителния свят на криптовалутите, незаконните кръгове и живота на свръхбогатите. Историята на пирамидата OneCoin, в която вземат участие милиони, също е упомената.

През 2016 година от сцената на „ Арена Уембли “ пред хиляди обожатели доктор Ружа Игнатова дала обещание на почитателите си финансова гражданска война. Към март 2017 година в OneCoin били вложени повече от 4 милиарда евро, а през октомври същата година Ружа Игнатова изчезнала и последователно почнало да излиза наяве, че революционната ѝ криптовалута въобще не е това, което наподобява на пръв взор. Историята предизвика журналиста Джейми Бартлет да стартира подкаст, съобщи bTV.

„ ОneCoin може да бъде посочен като доста добър образец за това, по какъв начин хора с знания в вложението не са наясно със актуалните технологии. И тъй като това е композиция от мултилевъл маркетинг компания и крипто валута го прави неповторимо, а даже не приказвам за това, че в сърцето на историята има и изчезнала  жена. Всичко това беше положително начало за подкаст, история за слушане, в която ще обясняваме на хората за вложения и крипто валути. Никога не съм предполагал, че от дребна история това ще се трансформира в най-голямата история върху която съм работил “, споделя журналистът на „ Би Би Си “.

Ружа Игнатова счита, че криптовалутата OneCoin ще направи вложителите доста богати и ще промени света.

На въпроса дали OneCoin не е най-голямата финансова машинация в историята Джейми Бартлет дава отговор: „ В взаимозависимост от това по какъв начин го погледнеш, в случай че приказваме за това като пари, които действително са вложени, ние приказваме за към 4 милиарда евро, или малко повече. Това не я прави най-голямата като цяло. Схемата на Бърни Мейдоф, да вземем за пример е за над 30 милиарда евро, само че в случай че приказваме за цената на капитала, който вложителите в OneCoin са вярвали, че имат, ние приказваме за няколкостотин милиарда евро. Ето за какво приказваме, че това е една от най-големите измами, създавани в миналото в света “.

Журналистът и екипът му проучват срещи на Европол, които потвърждават, че търсената от ФБР Ружа е била наясно, че ще бъде задържана, месеци преди да изчезне. Полицейските досиета съдържат презентации, направени на среща на Европол, наречена интервенция „ Сателит “, която се е провела в Хага на 15 март 2017 година.

Документите демонстрират, че на срещата са участвали представители на ФБР, правосъдното министерство на Съединени американски щати, окръжният прокурор на Ню Йорк, както и чиновници от Англия, Холандия, Дубай и България.

„ Знаем, че Ружа е имала достъп до файловете от интервенция „ Сателит “. Вярвам, че един от нейните съветници по сигурността – Франк Шнайдер, е бил виновен за достъпа до тези файлове. Той ни сподели, че има данни, че публични лица от България са виновни за теча на информация към нея. На този стадий не мога да кажа кои са тези лица, тъй като още работим по това. Ние потърсихме публично информация от българското Министерство на вътрешните работи, ни към момента нямаме отговор. Аз доста желая да знам отговора на този въпрос. Аз считам, че тук не става въпрос за съответен чиновник или офицер, уверен съм, че става въпрос за хора на по-високо равнище, които са били в контакт с нея и са и помагали. Убеден съм, че доста хора си задават същия въпрос, само че аз не мога да ви отговоря на него “, разяснява Бартлет.

Документите, с които Ружа се е снабдила, съдържат сведения от „ почитан конфиденциален осведомител “ на американските служби, банкови сметки в OneCoin, получаващи средства от вложители, и информация за несполучливи опити на английската полиция да я разпита. На 25 октомври 2017 година, откакто е известена за следствието на активността ѝ към криптовалута OneCoin, Игнатова изчезва. Тя е в неопределеност оттогава и даже не се знае дали е жива. 

„ Моята работна доктрина е, че тя към момента се намира в Европа или пътува из Европа, по земя или с лодки, че е в Гърция. Смятам по този начин, тъй като едно от главните правила при следствие е, че мястото на което отивате в началото, е и мястото, на което оставате. Тя отпътува за Гърция, когато напуща България. Наскоро ФБР сложи Ружа в листа на 10-те най-издирвани в света, което е огромно събитие. Тя е единствената жена в листа, тя е единствения крипто лъжец, който в миналото е попадал в този лист. Това евентуално ще промени обстановката. Защото, даже и  да е предпазена по някакъв метод, наличието ѝ в този лист я прави доста по забележима и рискова за хората, с които вероятно е. И слагането ѝ в този лист на ФБР, може да промени всичко “, споделя още журналистът на „ Би Би Си “.

Джейми Бартлет работи по идващите епизоди на подкаста си и дава обещание разтърсващи разкрития в идващите му епизоди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР