Хора, които спят по-малко от шест часа на денонощие, са

...
Хора, които спят по-малко от шест часа на денонощие, са
Коментари Харесай

Недоспиването – риск за исхемична болест на сърцето и инсулт

Хора, които спят по-малко от шест часа на денонощие, са изложени на по-голям риск от развиване на исхемична болест на сърцето. За това оповестява професор Пол Гринграс, базирайки се на проучване, отдадено на въздействието на недоспиването върху тялото на индивида, написа The Sun.
В проучването са взели присъединяване 2000 възрастни хора от Англия. Учените стигнали до извода, че 44 % от тях спят по-малко от шест часа на денонощие. Само 17 % от участващите в опита спели в целесъобразните рамки от 8 часа.
Според Гринграс, при тези, които спят под 6 часа, е висок рискът освен от исхемична болест на сърцето, само че и от инсулт – съвсем до 60 %. Всички, които не си доспиват, имат също по този начин високо кръвно и висок холестерол.
Дори е една безсънна нощ е в положение да предизвика повишение на тежестта, загуба на мускулна маса и даже да повлияе на механизма на образуване на спомените в мозъка, споделя ръководителят на плана.Недоспиването може да окаже пагубно въздействие на здравето на нацията, споделя английският професор. Гринграс разяснява, че сънят оказва въздействие върху човешката ДНК по този начин, както и другите външни фактори – храна, стрес, тютюнопушене, корист с алкохол.
Ученият припомня, че за здрав сън е добре човек да се занимава със спорт и да е физически деен във всички възрасти. Според него 85 % от хората записват по-добър сън откакто са правили физически извършения.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР