Хора, които са под хипноза, отварят врати на крадци, купуват

...
Хора, които са под хипноза, отварят врати на крадци, купуват
Коментари Харесай

Някой се опитва да ви управлява: Експерт разкри 5 признака, че сте под хипноза

Хора, които са под внушаемост, отварят порти на крадци, купуват безсистемно ненужни артикули, налагани им от безскрупулни търговци и са изцяло неспособни да чуят какво им споделят другите.

Как можете да разберете дали даден човек е бил подложен на такова влияние? Разглеждаме този въпрос с хипнолога, специалист по биоенергетика и психосоматолог Снежана Тон.

Какво съставлява хипнозата?

Да стартираме с определението за внушаемост: това е положение на съзнанието, при което вниманието на индивида е оптимално концентрирано върху избрана настройка. В този миг самият той става предразположен на външна насила. Хипнотизираният човек се концентрира доста надълбоко върху дадена мисъл или възприятие, а този, който го е докарал до това положение, работи с подсъзнанието му.

Важно е да се каже, че съществуват няколко типа внушаемост:

 внушаемост

Академичната внушаемост е предопределена да оказва помощ на хората. С нейна помощ манипулаторът може да извлече от подсъзнанието на индивида, който се обръща към него, нужната информация или даже най-малкия подробност от минали мемоари.

Това е тип релаксация - хипнотизираното лице прави цялата работа, а хипнотизаторът единствено оказва помощ, като слага лицето в подобаваща душевна настройка.

Това е същият тип внушаемост, който постоянно виждаме във филми или на разнообразни представления. Предполага се, че мистериозният хипнотизатор употребява личния си разум, с цел да накара хората в публиката да вършат, каквото той желае. В реалност това, което се случва, е елементарен трик, на който хората, които са повлияни в публиката драговолно имат вяра.

Криминалната внушаемост съставлява потребление на неразрешени техники за въвеждане на човек в положение на транс за осъществяване на закононарушение против него. Този тип подстрекателство нормално се употребява от измамници и други безскрупулни хора. 

Освен това човек може да бъде повлиян за известно време, без да го осъзнава, само че може да почувства промени в положението си или да изпита промени в настроението. За да се измъкнете от непознатото въздействие и да се отървете от натрапчивите мисли, първо би трябвало да разберете дали в действителност сте под внушаемост - следните 5 признака ще ви оказват помощ да го извършите:

 внушаемост

Напоследък постоянно сте нервни и раздразнителни без причина

Може да забележите, че се оказвате неоснователно възбудени и раздразнителни, когато правите избрани дейности. Работата е там, че вътре в личността ви има същински спор. Хипнотизираното подсъзнание ви подтиква да извършите някакво деяние, само че свободната ви воля се мъчи да му се опълчи.

Вие сте заети със личните си прекарвания

Буквално сте изгубили интерес към живота, към този момент не реагирате на протичащото се в света, не желаете да поддържате връзка с другите и сте се затворили в себе си, закрепени върху личните си прекарвания, разочарования и усеща.

 внушаемост

Постоянно забравяте и сте разсеяни

Често чувате за такива хора: " Летящи в облаците ". Всъщност в това има известна доза истина: до момента в който вниманието ви е концентрирано върху персоналните ви усеща и прекарвания, можете да изгубите от взор доста неща.

Непрекъснато мислите за обстановката

Спомените безусловно са завладели съзнанието ви: още веднъж и още веднъж възпроизвеждате случили се обстановки, преживявайки ги още веднъж и още веднъж. Не живеете в сегашното, а непрекъснато се връщате обратно във времето, мислейки за това по какъв начин сте изглеждали, какво сте споделили или споделили на другия човек и какво усещане сте му създали. Започвате да съжалявате за метода, по който са се развили нещата и да се обвинявате.

Не реагирате добре на рецензия

Загубили сте способността трезво да оценявате обстановката, само че в същото време сте самоуверени и смятате, че всичко е наред. Близките ви хора не могат да се допитат до вас и да трансформират мнението си, защото просто не приемате съществено казаното по ваш адрес.

Заключение

Както виждате, хипнозата е друга: тя може да бъде доста потребна или да аргументи на човек всевъзможни проблеми. Ако подозирате, че сте под непознато въздействие, посетете експерт, който ще ви помогне да разберете какво в действителност се случва в дълбините на вашето схващане.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР