Хора, които живеят в близост до булевард Сливница, се събраха

...
Хора, които живеят в близост до булевард Сливница, се събраха
Коментари Харесай

Протест в памет загиналите пешеходци в София затвори бул. Сливница

Хора, които живеят наоколо до бул. " Сливница ", се събраха на митинг в памет на двамата починали пешеходци, които бяха пометени от млад водач.

Исканията им са да бъдат взети ограничения от Министерство на вътрешните работи и общината за ограничение на скоростта и случаите в региона, оповестява

Бул. „ Сливница ” е изцяло затворен.

Хората сервираха цветя и възпламениха свещи на лобното място на жертвите. Радослав Колев е един от хората, които участват на митинга. Според него би трябвало да бъдат направени промени по натоварения път, тъй като той става „ писта ” за гонки и джигити.

По-късно протестиращите се реалокираха на кръстовището на булевардите " Константин Величков " и " Сливница ". 

Meждувременно прокуратурата упрекна и задържа за период до 72 часа водача, предизвикал злополуката. Той е 18-годишен и има брошура от месец февруари. Тепърва ще се открива с каква скорост е управлявал автомобила.

Инцидентът стана 15 минути след среднощ в региона на кръстовището на бул. " Сливница " и ул. " Русе ". Двамата починали младежи са пресичали на пешеходна пътека на кръстовището, когато ги е блъснала колата. Малко по-късно автомобилът се е блъснал в железен дирек и се е подпрял в таксиметров автомобил.

Появиха се и фрагменти от злополуката. От записа е видно, че колата се е движила с доста висока скорост. Тялото на една от жертвите е било влачено към 300 метра. 

Пробите за алкохол и опиати на 18-годишния водач, направени на място, са негативни. Той е дал непринудено кръвна проба по-късно през днешния ден, заяви

Пробата е дадена във ВМА, като резултатът се чака да стане явен до дни.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР