Хонгконг регистрира нов дневен рекорд на заразени с коронавирус, информира

...
Хонгконг регистрира нов дневен рекорд на заразени с коронавирус, информира
Коментари Харесай

За ден! Регистрираха над 10 000 нови случая на COVID-19 в Хонгконг

Хонгконг записва нов дневен връх на инфектирани с ковид, осведоми Асошиейтед прес. Новите случаи за последните 24 часа санад 10 000. Това е най-големия взрив на инфектирани в самостоятелния район от началото на пандемията.
Здравните случаи регистрират, че новите 10010 случая на инфектирани с коронаиврус са нов дневен връх. Броят се усилва доста. Миналата седмица инфектираните дневно бяха към 6000, а няколко дни по-рано броят им доближи 8000. Нараства и броят на смъртните случаи - те са към 50 дневно. Повечето от умрелите са неимунизирани възрастни хора.
Преди дни държавното управление на Хонгконг разгласи желанието си за всеобщо тестване на цялото население. Градът е с население малко над седем милиона души и се стреми да следва политиката на Китай за свеждане на инфектираните до най-малко.
Строители построяват краткотрайни центрове за тестване и изолационни центрове за преодоляване на пандемията. Според разпоредбите в Китай всички лица с позитивен тест, даже да нямат признаци, подлежат на наложителна изолираност, за да се спре разпространяването на вируса
Власите в Хонгконг вкараха и имунизационен паспорт. Той е необходим за визитата на магазини, заведения за хранене и фитнеси. Тази мярка докара до повишение на броя на искащите да се имунизират.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР