Хондураските власти задържаха предполагаемата ръководителка на наркокартел Ерлинда Бобадиля, която

...
Хондураските власти задържаха предполагаемата ръководителка на наркокартел Ерлинда Бобадиля, която
Коментари Харесай

Предполагаема ръководителка на наркокартел бе арестувана в Хондурас

Хондураските управляващи задържаха хипотетичната ръководителка на наркокартел Ерлинда Бобадиля, която е търсена от управляващите в Съединени американски щати, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Бобадиля, която е с хондураско поданство, бе задържана при интервенция в гора, намираща се на карибския бряг на централноамериканската страна, съобщи полицията в неделя. В рамките на същата интервенция бяха задържани трима други хондурасци.

Един от роднините на Ерлинда Бобадиля е бил погубен, когато е стрелял по чиновниците на реда, провеждащи интервенцията. Според известия на хондураски медии става дума за сина на Бобадиля, Тито Монтес. Друг неин наследник, Хуан Монтес, е съумял да избяга от управляващите.

Американското държавно управление бе оповестило награди от по пет милиона $ за информация, която може да помогне за залавянето на всеки от тримата (Бобадиля и двамата ѝ синове).

Те оглавяваха незаконната формация " Монтес Бобадиля ", за която се твърди, че се е занимавала с трафик на кокаин от Южна Америка за Съединени американски щати и че е виновна за случаи на практикуване на принуждение и за корупция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР