Honda и шесткратният шампион в кралския клас на мотоциклетизма Марк

...
Honda и шесткратният шампион в кралския клас на мотоциклетизма Марк
Коментари Харесай

Маркес и Honda започнаха преговори за нов договор в MotoGP

Honda и шесткратният първенец в кралския клас на мотоциклетизма Марк Маркес към този момент са в напреднали диалози за удължение на контракта на водача до края на сезон 2022. Настоящият договор на Маркес, който прекара цялата си кариера досега в Honda, изтича в края на идващия сезон. Въпреки че нито Маркес, нито Honda намерено приказват за проектите си за след 2020-а, Autosport излиза с информация, че договарянията са почнали преди няколко месеца и към този момент са във крайна фаза.
" От наша страна ще създадем всичко нужно, с цел да се убедим, че Марк се усеща вкъщи си с нас и не мисли за овакантяване ", разяснява мениджърът на тима Алберто Пуч.

From the wonderkid in 125cc to #MotoGP domination!

Watch the 10-year journey which has seen @marcmarquez93 join the all-time greats of the sport! #8ball | #ThaiGP pic.twitter.com/jdL0a1odhO
— MotoGP™ (@MotoGP) October 6, 2019
Със извоюваната си купа в Тайланд през уикенда Маркес стана най-успешният водач на Honda в MotoGP историята им, което евентуално в допълнение ускорява желанието им да го задържат. Последната среща на Маркес с президента на Honda Йошишиге Номура бе през август по време на Гран При на Австрия.

На базата на последния контракт на Маркес за сезон 2018/19 се счита, че той е получавал по 14 млн. евро на сезон, като сумата ще се усили с новия контракт. Испанецът е и най-добреплатеният мотоциклетист на спортната решетка в кралския клас.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР