Хомофобията в Швейцария вече се смята за престъпление. Това стана

...
Хомофобията в Швейцария вече се смята за престъпление. Това стана
Коментари Харесай

Хомофобията в Швейцария вече е престъпление

Хомофобията в Швейцария към този момент се счита за закононарушение. Това стана допустимо, откакто жителите на страната гласоподаваха на референдум за приемането на закон, който планува наказване при дискриминация поради полова ориентировка, оповестява „ Ройтерс ”.
Служителите в публични обекти и институции в областта на услугите няма да могат да отхвърлят обслужване на клиенти поради половата им ориентировка. В поддръжка на това решение са дали своят вот 63,1 % от швейцарските гласоподаватели. Едва в три от двадесет и шестте кантона по-голямата част от популацията се е оповестила срещу приемането на подобен закон, съобщи БГНЕС.
Наказанията при демонстрация на дискриминация на основа полова ориентировка варират от санкция до отнемане от независимост за период до 3 години.
В края на 2018 година Народното събрание на страната утвърди разширение на съществуващото антидискриминационно законодателство, което да обхване и лица с нетрадиционна полова ориентировка. Предишните правила предвиждаха отбрана единствено при демонстрация на расова дискриминация.
Противниците на тази концепция обявиха, че по този начин ще се наруши свободата на словото и събраха 50 000 подписа, нужни за провеждането на общонародно допитване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР