Холсим България“ АД - село Бели извор, община Враца, ще

...
Холсим България“ АД - село Бели извор, община Враца, ще
Коментари Харесай

„Холсим България“ оптимизира бизнеса с окрупняване на дейността

„ Холсим България “ АД - село Бели извор, община Враца, ще реализира централизация посредством придобиване на надзор върху „ Транспорт строй “ АД. Комисията за защита на конкуренцията е разрешила това да се случи.

„ Холсим България “ се занимава с рандеман на потребни изкопаеми за произвеждане на клинкер и цимент, произвеждане на цимент и други строителни материали, вътрешна и външна търговия с цимент, клинкер, варовик, инертни материали и други строителни материали.

„ Холсим България “ е част от международния водач в производството на цимент, инертни материали и бетон „ ЛафаржХолсим “, основана посредством сливането на „ Холсим “ и „ Лафарж “ през юли 2015  година. Обединената компания има смесен 180-годишен опит в производството на цимент, инертни материали и бетон и е новият международен водач в бранша на строителните материали. У нас компанията има активност в трите сегмента - произвеждане на цимент, инертни материали и бетон. „ Холсим България “ създава в циментовия си завод в Бели извор четири марки цимент.

„ Транспорт строй “ АД – София е профилирано в производството и търговията с бетон, бетонови смеси и бетонови произведения, транспортна активност в страната и чужбина, произвеждане и реализация на всички типове артикули и услуги за популацията и строителството. Фирмата работи на пазара на производството и продажбата на бетон на територията на град София и покрайнината. Производственият център се намира в региона на Гара Искър, край София.

„ Холсим България “ АД се намира под едноличния надзор на „ Холсим Аусландбетайлигунгс “ ГмбХ, Германия (99,97%). Останалата част от акционерния капитал е благосъстоятелност на разнообразни самостоятелни вложители.

Капиталът на „ Транспорт Строй “ е разпределен сред Таня Ненкова, „ Холсим България “ АД и Йорданка Атанасова. „ Транспорт Строй “ се намира под взаимния надзор на „ Холсим България “ АД и Таня Ненкова.

Таня Ненкова и Йорданка Атанасова ще продадат акциите си на „ Холсим България “, който  ще стане едноличен притежател на 100% от акциите от капитала на „ Транспорт Строй “.

Според кандидат-купувача не се чака интервенцията да окаже влияние върху нито един от съответните продуктово-географски пазари в страната, защото все още „ Холсим България “ има взаимен надзор върху „ Транспорт строй “ и смяната на контрола от взаимен в едноличен няма да промени пазарното състояние на придобиваното дружество.

Основните цели на плануваната договорка за кандидат-купувача са свързани с постигането на по-ефективно ръководство, понижаване на административно-управленските разноски (за управителни органи, за одиторски хонорари, понижение на личния състав в комерсиалния, снабдителния и финансово-счетоводния отдел).
Бетоновите възли на купувача и на „ Транспорт строй “  се намират в двата края на град София (съответно кв. „ Надежда “ и кв. „ Дружба “). Чрез въвеждане на обединен център за приемане и осъществяване на поръчките ще се усъвършенстват транспортните дистанции и като резултат ще се снижат оперативните разноски. Въвеждането на положителните практики, ноу-хау и стандарти при производството на бетон, прилагани от групата на „ Holcim “ и в придобиваното дружество, ще увеличи доверието на клиентите и ще затвърди пазарните позиции на „ Холсим България “ в София.

 

Пазарът на цимент у нас се консолидира

Производството на цимент у нас е привлякло някои от най-големите международни компании в сектора - „ Холсим България “ и „ Титан България “. „ Девня Цимент “ АД е другият огромен производител на цимент в България. Търсенето на този строителен артикул е под мощен напън. От една страна, то зависи от положението на строителството в страната ни. От друга - през предходната година търсенето беше притиснато и от повишението на цената на електрическата сила и надлежно повишаването на цимента. От трета страна, производителите у нас са наранени и от евтиният импорт от Труция.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР