Холивудският филмов продуцент Харви Уайнстийн ще съди вестник Ню Йорк

...
Холивудският филмов продуцент Харви Уайнстийн ще съди вестник Ню Йорк
Коментари Харесай

30 години сексуален тормоз: обвиненията срещу продуцента на `Криминале`

Холивудският кино продуцент Харви Уайнстийн ще съди вестник " Ню Йорк таймс ", който през вчерашния ден писа, че против него са отправени обвинявания в полов тормоз, заяви юристът на Уайнстийн Чарлс Хардър, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Ню Йорк таймс " разгласява история, която гъмжи от погрешни и оскърбителен изказвания за Харви Уайнстийн ", съобщи Хардър.

" Изпратихме на " Ню Йорк таймс " обстоятелствата и доказателствата, само че те ги подцениха и побързаха да разгласяват публикацията ", добави той.

Вестникът съобщи, че е " убеден в точността на публикацията си ".

" Г-н Уайнстийн бе известен и имаше опция да отговори на съответни изказвания в публикацията ни преди обявата й. Всъщност ние публикувахме цялостния текст на отговора му ", съобщи говорителката на вестника Даниел Роудс Ха.

В този предходен отговор Уайнстийн споделя, че е осъзнал преди известно време, че е нужно да е по-добър човек и че е трансформирал метода, по който се отнася с хората, с които работи.

В публикацията на " Ню Йорк таймс " се споделя, че съоснователят на фирмите " Мирамакс " и " Уайнстийн къмпани " е тормозел полово разнообразни дами, в това число актрисата Ашли Джъд, в интервал, обхващащ близо три десетилетия.

Вестникът съобщи, че е документирал изказванията посредством изявленията с сегашни и някогашни чиновници на Уайнстийн и с работещи в киноиндустрията, както и посредством правосъдни и други документи. Според публикацията му 65-годишният Уайнстийн е сключил извънсъдебни съглашения с минимум осем дами за случаи на полов тормоз и нежелателен физически контакт. Сред тях са млада асистентка в Ню Йорк през 1990 година, актриса през 1997 година, асистентка в Лондон през 1998 година и италианска манекенка през 2015 година

" През 2014 година Уайнстийн кани краткотрайно работещата единствено за ден в същия хотел Емили Нестор и ѝ предлага оферта: в случай че тя одобри половата му покана, той ще ѝ помогне да се издигне в кариерата. Друга жена пък споделя, че година по-късно той я е предиздвикал да му направи масаж, до момента в който е гол, а това я разплакало и била много смутена. Тогава дамата е работила като помощник на звездния продуцент ", написа американският вестник.

" Десетки някогашни и сегашни чиновници на господин Уайнстийн, от асистенти до висши управителни фрагменти, обявиха, че знаят за несъответствуващото му държание, до момента в който са работили за него. Само шепа обаче признаха, че са се сблъсквали с него ", продължава изданието.

" Уайнстийн наложи кодекс за безмълвие - чиновниците на " Weinstein Company " имат контракти, в които декларират, че няма да го подлагат на критика или да се държат по метод, който би могъл да навреди на " репутацията на бизнеса " или на " персоналната известност на служителя ", написа се още в публикацията.

Ашли Джъд декларира за " Ню Йорк таймс ", че преди към 20 години била поканена на работна закуска в хотелска стая в Бевърли хилс, на която Уайнстийн се появил по халат и я питал желае ли той да я масажира или пък тя да го гледа по какъв начин се къпе.

Продуцираните от Уайнстийн включват " Криминале " и всички останали филми на Куентин Тарантино без " Глутница кучета ", двете елементи на " Sin City: Град на прегрешението ", " Добрият Уил Хънтинг ", Играчка плачка ", " Бандите на Ню Йорк ", " Чикаго ", " Влюбеният Шекспир ", поредицата " Страшен филм " и трилогията " Властелинът на пръстените ". Те са взели шест пъти премията " Оскар " за най-хубав филм.

Без да разяснява директно изказванията за полов тормоз Уайнстийн споделя, че върви на терапия за справяне с казуса и че счита да си вземе отпуск.

" Давам си сметка, че методът, по който съм се държал с колежки в предишното, е предизвикал доста премеждия и откровено се оправдавам за това. Сега ще се постарая да се самоопозная и да победи демоните си ", споделя продуцентът.

" Уважавам всички дами и скърбя за станалото ", прибавя той.

Адвокатът му Чарлс Хардър съобщи, че приходите от правосъдното дело ще бъдат дарени на организации за отбрана правата на дамите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР