Холивудският ас Харисън Форд е разследван заради инцидент на летище

...
Холивудският ас Харисън Форд е разследван заради инцидент на летище
Коментари Харесай

Разследват Харисън Форд за инцидент на летище - slava.bg

Холивудският ас Харисън Форд е разследван поради случай на летище в Южна Калифорния, който се е състоял предходната седмица. Със случая се е заело Американското ръководство по авиация.

Поводът за това е фактът, че двуместният аероплан на звездата от „ Индиана Джоунс “ е пресякъл писта за кацане във време, в което водач на различен уред е правел подготвителна маневра. Инцидентът се е случил в петък, като жертви и вреди от него няма.

Според информация на Associated Press, до него се е стигнало, откакто Форд е схванал неприятно инструкциите от контролната кула. Въпреки че е получил разпореждане да спре, той е траял, като по този начин е пресякъл въпросната писта, а двата самолета са се разминали на разстояние от едвам 1,3 км.

Това е следващият случай на Харисън Форд като водач. През 2017 година той приземи самолета си не на писта за кацане, а за маневриране в Калифорния, като мина над Боинг 737 със 110 пасажери и шест души екипаж. Две години по-рано кацна спешно на голф игрище с колекционерски аероплан от Втората международна война поради щета в мотора, като тогава и самият артист получи няколко контузии от случая.

Източник: Монитор
Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР