Холивудският актьор, активист и фаворит за "Оскар" Хоакин Финикс се

...
Холивудският актьор, активист и фаворит за "Оскар" Хоакин Финикс се
Коментари Харесай

Хоакин Финикс насочва вниманието към климатичната апатия с филм за умираща Земя

Холивудският артист, деятел и любимец за "Оскар " Хоакин Финикс се превъплъщава в облика на доктор, борещ се да избави умираща Земя във филм - първи от поредност от 12 късометражни продукции, ориентирани към нуждата от "пришпорване " на дейностите против климатичните промени, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Двеминутният филм, озаглавен "Пазители на живота ", е сниман в съдействие с екодвижението "Бунт против заличаването " (Extinction Rebellion) и организацията "Амазон уоч " със седалище в Калифорния, чиято цел е опазването на Амазония.

Заснет в реанимация в Лос Анджелис, филмът наблюдава опита на лекари да спасят незнаен пациент, чиито равни линии на виталните индикатори съставляват опасността от климатичните промени, обезлесяването и пожарите - от Австралия до Амазония.

Арестуваха Хоакин Финикс и Мартин Шийн на екологичен митинг

"Това в действителност е апел за действието. Хората не осъзнават, че към момента има време, само че единствено в случай че действаме в този момент и не създадем основни промени във връзка с потреблението. Не можем да чакаме държавните управления да разрешат тези проблеми вместо нас. Отговорността за смяна и незабавни дейности е наша ", гласи посланието, отправено от Хоакин Финикс.

Освен Финикс в късия филм, режисиран от Шон Монсън, вземат участие и други холивудски звезди - Росарио Доусън, Матю Модайн, Уна Чаплин, Корианка Килчър, и музикантът Албърт Хамънд младши от група "Строукс ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР