Холивудска продукция в открития Космос. Звучи невероятно, но това не

...
Холивудска продукция в открития Космос. Звучи невероятно, но това не
Коментари Харесай

Холивудска продукция в открития Космос: Том Круз ще снима на Международната Космическа станция

Холивудска продукция в открития Космос. Звучи необикновено, само че това не стопира Том Круз и екипa му да мечтаят. Идеята на артиста е част от фотосите да бъдат направени на борда на МКС.

Няма нищо неприятно в това Космосът да се разкрива повече за комерсиализация, за правене на филми. Вече даже има изработен музикален клип в Космоса – на астронавта Крис Хатфийлд. Казва се „ “.

Заснемането на филм в тези условия обаче не е по никакъв начин лесна задача.



" Космическата станция прави една обиколка към нашата планета единствено за час и половина. Това значи, че тя се движи с доста висока скорост – 27 500 км/ч. " Обясни Тихомир Димитров, създател на Детска галактическа академия.

Това е красиво и доста вълнуващо, само че има и някои отрицателни последствия върху човешкия организъм. А точно – изтъняване на костите, атрофиране на мускулите, при някои хора има проблеми със зрението. Преди всичко обаче, в първите дни когато човек се качи на МКС, даже да е квалифициран, той изпитва възприятие на дезориентираност. Ходенето до тоалетна също е забавен миг.

" Има доста на практика неща, които би трябвало да се обмислят преди да се впуснат в такава случка Том Круз и неговият екип. И дано кажем – един кг изпратен в ниска орбита към Земята, тъй като станцията се намира единствено на 400 км над нашата планета, един кг да качим до нея коства към 10 000 $. Аз да вземем за пример тежа 90кг, може да се пресметна какъв брой ще коства. " Разказа Тихомир.

И тук идва въпросът - за какво тогава имаме потребност от филм сниман в Космоса?

" Аз мисля че аргументите са две. Първата е – за какво да не го създадем, откакто можем да си го позволим? Те имат задоволително пари и предпочитание явно, с цел да се впуснат в това премеждие. Второто е, че от няколко години и по тъкмо Коледа на 2015г, галактическата врата се отвори малко повече за елементарния човек. Защото „ Спейс екс " за пръв път спусна ракета назад на повърхността на земята, следено, с цел да може да я резервира. Тези ракети към този момент се употребяват по 5-6 пъти, т.е. имаме превоз, който се употребява като самолетите.

В Европа към този момент се строят дребни ракети за към 5млн. $ – това е доста ниска сума да изпратиш товар към Земята. Все по-малки екипи имат опцията да създадат това. " изясни Тихомир.

Това трансформира необятния Космос и във все по-близка туристическа дестинация с изключение на подобаваща снимачна площадка. Филмът на Том Круз и неговия екип е единствено първата стъпка.

Според Тихомир Космосът става и по-достъпен: " Той ще става все по-достъпен, до момента в който хората като нас, примерно до 10-15 години, можем да си купим билет за няколкостотин или няколко хиляди $, с цел да можем да отидем в галактически хотел. "

Какво тъкмо крие бъдещето, към момента не можем да кажем сигурно. Въпреки това, всичко което до скоро сме смятали за научна фантастика, постепенно се трансформира в действителност пред очите ни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР