Холивуд постави ударно начало на летния сезон с излизането на

...
Холивуд постави ударно начало на летния сезон с излизането на
Коментари Харесай

Горещо филмово лято: Голямото завръщане на любими ленти

Холивуд сложи стремително начало на летния сезон с излизането на екран на "Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта ". Сезонът ще продължи до края на август 2022, като дотогава ще имаме опция да гледаме в кината не една и две познати ленти, които се завръщат, съобщи Асошиейтед прес.

През това кино лято, Том Круз се завръща в "Топ Гън: Маверик " . Още един "рунд с динозаври " чака докторите Грант, Сатлър и Иън Малкълм в "Джурасик свят: Господство ". Натали Портман сграбчва чука на Тор в "Тор: Любов и гръмотевици ", a режисьорът Джордан Пийл е подготвен да ужаси публиката с незнайното. Отново.

Времето е нестабилно за филмовата промишленост. Студиата и разпространителите към момента компенсират загубите, понесени по време на коронавирусната пандемия, и се приспособяват към новите способи за правене на бизнес. И всички се чудят дали ходенето на кино в миналото ще се върне към предпандемичните равнища. Въпреки че пандемията продължава, във въздуха се усеща оптимизъм.

"Все още чакаме по-възрастната публика да се завърне. Но в действителност ми се коства, че сме минали сериозната точка и вървим към усъвършенстване. Човек остава с усещането, че публиката желае да излезе, желае да бъде в кината. Мисля, че ни чака извънредно кино лято ", споделя Джим Ор от "Юнивърсъл пикчърс ".

Миналата седмица шефове на студиа и кино звезди ухажваха притежатели на кинотеатри и разпространители на ревюто СинемаКон в Лас Вегас, възхвалявайки продукции, които дават обещание, че седмица след седмица ще връщат публиката в киносалоните.

Очакванията са изключително високи за "Топ Гън: Маверик " . "Парамаунт пикчърс " най-сетне ще пусне кино лентата по кината на 27 май, откакто в продължение на две пандемични години отлагаше излизането му на екран.

Last night was a celebration 36 years in the making. Truly incredible.
— Tom Cruise (@TomCruise)
"Това е филм, който си коства прекарването да отидеш на кино. Той те придвижва. Отнася те " , споделя продуцентът Джери Брукхаймър.

През последните шест месеца филмовата промишленост към този момент "извади " няколко шлагера, измежду които "Спайдърмен: Няма път към дома " и "Батман " . Надеждата е, че през идващите месеци темпото ще се усили.

Преди пандемията летният кино сезон можеше да разчита на доходи от порядъка на 4 милиарда $ от продажбата на билети или към 40 % от общите годишни приходи, означават от "Комскор ". През 2020 година, когато киносалоните останаха затворени през по-голямата част от сезона и множеството студиа отлагаха излизането на филмите си, общите доходи спаднаха до 176 милиона $. Миналото лято беше регистрирано доста усъвършенстване с 1,7 милиарда $, само че нещата още веднъж бяха надалеч от естественото. Много студиа продължиха да отсрочват излизането на екран на продукциите си или да прибягват до хибридни тактики.

Сега всички се пренасочват към киносалоните, макар че описът с оферти е по-оскъден. Наскоро извършено изследване измежду 6000 консуматори на услугата за продажба на билети Фанданго откри, че 83 % от тях възнамеряват да гледат три или повече кино лентата на огромен екран през лятото. Не е без значение и фактът, че предишния месец стрийминг платформата Нетфликс регистрира първата си загуба на клиенти от 10 години насам и чака да загуби още два милиона през актуалното тримесечие.

"Най-после пристигна време за кино, с блокбастър след блокбастър ", съобщи Адам Арън, президент на най-голямата верига киносалони Ей Ем Си в Съединени американски щати. Арън акцентира франчайзи като "Доктор Стрейндж 2 ", "Топ Гън 2 ", "Джурасик свят: Господство " (10 юни), "Тор: Любов и гръмотевици " (8 юли), "нови кино концепции " като "Не " на Джордан Пийл (22 юли) и "Елвис " (24 юли), фамилно насочени продукции като "Баз Светлинна година " (17 юли) и "Миньоните 2: Възходът на Гру " (1 юли).

World’s strongest Avenger with the world’s best fans! Thank you for the 209M views in 24 hours! ❤️
— Chris Hemsworth (@chrishemsworth)
"Изявлението може и да прозвучи смело, само че това лято има капацитета да се изравни с 2019 година, което би било монументално за филмовата промишленост ", споделя Пол Дергарабедиян, старши медиен анализатор за "Комскор ".

Анализаторите предвиждат, че през първия си уикенд на екран "Доктор Стрейндж 2 " може да осъществя към 170 милиона $ - двойно повече от първия филм.

След това "Марвел " и "Дисни " не престават щафетата с новия Тор, в който героят на Крис Хемсуърт пътува в близост с Пазителите на галактиката след "Отмъстителите: Краят " и се чуди "И в този момент какво? "

"Тор просто се пробва да разбере задачата си, кой тъкмо е той и за какво е воин или дали би трябвало да бъде подобен. Предполагам, че можете да го наречете рецесия на междинната възраст ", споделя режисьорът Тайка Уайтити. Той добавя, че филмът с присъединяване на Крис Хемсуърт, Натали Портман, Теса Томпсън, Ръсел Кроу, Крисчън Бейл, е "най-щурият ", който е правил в миналото. "А в лицето на Бейл евентуално имаме най-невероятния изверг, който вселената на "Марвел " в миналото е виждала ".

Супергеройските филми сами по себе си не основават здравословен или изключително вълнуващ кинематографичен пейзаж. За да оцелеят киносалоните, би трябвало да има и други благоприятни условия.

"Бизнесът ни не би трябвало да е стеснен. Наистина би трябвало да продължим да предлагаме допустимо най-широк набор от филми. Имаме по нещо за всеки сегмент от публиката, както и за разпространителите ", споделя Ор.

Компания "Юнивърсъл " се гордее с разнообразието от филми, които ще предложи на феновете през лятото - малко динозаври, фамилна анимация, трилъри, хоръри, комедии като "Великден ", исторически продукции като "Имението Даунтън: Нова ера ".

Междувременно стрийминг платформите още "показват мускули ". Нетфликс разполага с над 35 кино лентата за летния сезон, измежду които шпионският трилър "Сивия " на братя Русо с Райън Гослинг и Крис Еванс и документален филм за Дженифър Лопес.

Някои от най-интересните заглавия от тазгодишния кинофестивал "Сънданс " също ще бъдат пуснати от стрийминг платформите Хулу, Епъл Ти Ви плюс, Амазон Прайм Видео, HBO Макс.

"Стрийминг платформите имат своето място в света, само че не са единствени " , споделя продуцентът и началник на "Блумхаус " Джейсън Блум, който е уверен, че хората към момента имат вкус за вървене на кино.

Вижте още:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР