Холивуд е машина за пари и това е ясно на

...
Холивуд е машина за пари и това е ясно на
Коментари Харесай

Кой и защо стачкува в Холивуд

Холивуд е машина за пари и това е ясно на всички ни. Актьори и продуценти печелят милиони долари от функции, филми и сериали, до момента в който огромна част от хората, работещи в сектора получават доста по-малко.

Като да вземем за пример стилист и гримьори, без които нито една продукция не би изглеждала по същия метод. Същото важи и за сценаристите, които на процедура основават всичко. Не единствено оформят сюжета, само че и точно те написват всяка една думичка, която актьорите споделят пред камера.

Сценаристите също са измежду хората от сектора, които не получават заслужено съгласно тях възнаграждение, по тази причина са решили да стартират стачка. От The Hollywood Reporter разбираме, че настояването им е за почтено възнаграждение, тъй като въпреки всичко точно те са в основата на всичко, което гледаме.
 Снимка 616639

Това е първата огромна тяхна стачка от 15 години насам. Последно сценаристите се бунтуваха през 2007/2008 година, когато стопираха работа за цели 100 дни или към 14 седмици. Като най-дългата тяхна стачка датира от 1988 година, когато блокираха работата на Холивуд за цели 153 дни, пише Entertainment Weekly.

Стачката на сценаристите е против огромните компании като Netflix, Amazon, Warner Bros. Discovery, Fox, Disney, Sony, NBCUniversal и Paramount. Някои от издигнатите трансперанти гласят: " Искате ли страници? Дайте ни по-добри заплати ". Към момента, несъмнено, няма никаква информация какъв брой дълго се чака да продължи тя.
 Снимка 616638

Какви ще са следствията

Стачкуването на сценаристите значи, че всички вечерни и токшоута в Съединени американски щати като Jimmy Kimmel Live!, The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, Late Night With Seth Myers и Saturday Night Live, ще спрат излъчването си, до момента в който не бъде реализирано съглашение.

Телевизионни сериали също могат да бъдат наранени, в случай че стачката не завърши до края на месец май или юни. Стрийминг платформите също не са в сигурност, въпреки при тях графикът да се основава за много по-напред.
 Снимка 616640

Новите сезони на " The Last of Us: Последните оживели " и " Белият лотос " да вземем за пример може да бъдат забавени, тъй като сюжетите им още не са приключени. Но пък това, което следва да забележим от The Marvelous Mrs. Maisel и Ted Lasso няма по какъв начин да бъде наранено, тъй като продукциите към този момент са приключени.

Някои от филмите, които би трябвало да забележим по кината през 2024 и 2025 година, може да претърпят известни отлагания в премиерните дати, само че за момента е рано да се каже кои ще са те и с какъв брой ще бъдат отсрочени.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР