Холгер Руне сложи край на тазгодишния сезон на трева за

...
Холгер Руне сложи край на тазгодишния сезон на трева за
Коментари Харесай

Руне за успеха над Григор: Представях си, че съм Джокович; не можех да пропусна топка

Холгер Руне постави завършек на тазгодишния сезон на трева за Григор Димитров, който през последните седмици подсети за най-хубавата си игра и доближи до 1/8-финалната фаза на Откритото състезание на Англия за първи път от шест години. По пътя си българинът обезличи международния №10 Франсис Тиафо, само че след това се препъна пред младия датчанин в оспорвана 4-сетова борба. На последвалата си конференция скандинавецът разяснява конфликта си с най-хубавия ни тенисист и разкри какво му е минавало през главата в дадени интервали от срещата.

" Влязох в извънреден режим на игра и си мислех за Джокович. Представях си, че съм него. Бях изцяло съсредоточен върху дуела, не желаех да позволи да изгубя фокуса си нито за миг. С този метод на мислене знаех, че не мога да пропусна нито една топка, и с това принуждавах Григор да се стреми да цели линиите. Чувствах, че без значение какво направи той, без значение къде пласира удара си, аз ще бъда там и ще мога да го отразя.

Подкрепата, която получавах от моя тим по време на мача, беше невероятна. Разговаряхме с тях след срещата и се оказа, че откровено са се наслаждавали. Беше ужасно, тъй като, както споделих, през днешния ден бях пределно съсредоточен и подготвен да се боря до самия край. Уимбълдън е събитие, което се случва единствено един път в годината, и би трябвало да се раздадеш оптимално, да направиш всичко допустимо, с цел да спечелиш, да оставиш сърцето си на корта ", разяснява още международният №6.

Holger Rune on his solid game yesterday

" I went into beast mode and thought of Djokovic. I pretended I was him. I was focused and totally locked in. With that mindset I knew I wasn`t going to miss a ball. He had to hit the lines. I felt that even if he did I would`ve been there "
— Holger Rune News (@running_rune)
 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР