Холгер Руне имаше невероятна 2022-ра година, след като я стартира

...
Холгер Руне имаше невероятна 2022-ра година, след като я стартира
Коментари Харесай

Руне се закани: Може да ми липсва опит, но притежавам всички качества да спечеля АО

Холгер Руне имаше невероятна 2022-ра година, откакто я започва отвън топ 100 на ранглистата и до пролетта му се постановяваше да се състезава основно в Чаланджър Тура, но 19-годишният гений нямаше време да чака дълго за огромния си пробив на равнище ATP и малко по-късно завоюва трофея в Мюнхен, а след това направи желан рейд до четвъртфиналите на Ролан Гарос.

Последва извънредно тежко лято за скандинавеца, в което той загуби шест следващи дуела, единствено че събитията го събраха с Патрик Муратоглу в края на сезона и оттгава насам Руне е измежду най-големите водачи в тениса, достигайки до четири следващи финала и купа на Мастърса в Париж, където надигра самия Новак Джокович.

Изглежда обаче това не е задоволително да задоволи датчанина, който си е сложил още по-големи цели за новия сезон и в последното си изявление изрази вяра, че ще завоюва идния Аустрелиън Оупън:

Мисля, че мога да стана първенец в Мелбърн. Знам, че ще бъде доста мъчно, тъй като има доста тенисисти, които също биха могли да завоюват трофея, само че ще подходя към всеки мач на 100 % и съм подготвен да запазя своето оптимално равнище на централизация през всяка една секунда от мачовете си.

Ще бъде доста значимо за мен да мина през откриващите два кръга, заобикаляйки прекомерното струпване на физическа отмалялост, тъй като би трябвало да разполагаш със страхотна физическа подготовка, с цел да спечелиш " мейджър " шампионат и всеки спомагателен час на корта може да се трансформира в същинско страдалчество с напредването на надпреварата. Истината е, че ми липсва известно количество опит, тъй като до момента съм взел участие в едвам пет съревнования от Големия шлем, само че владея вътрешния огън и всички небхододими качества, които да ме изведат до купата на Аустрелиън Оупън - съобщи амбициозният младеж.

Припомняме ви, че Руне дебютира в Мелбърн през предходната година, когато загуби още на старта в петсетов конфликт от южнокорееца Сон-уу Куон, а толкоз млад тенисист не е печелил купата в Австралия от 1985-та година, когато Стефан Едбер реализира това на 19 години и 323 дни.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР