Холдингът на руския милиардер Олег Дерипаска Ен+ (En+) излезе днес

...
Холдингът на руския милиардер Олег Дерипаска Ен+ (En+) излезе днес
Коментари Харесай

Фондът на Дерипаска излиза на Лондонската борса

Холдингът на съветския милиардер Олег Дерипаска Ен+ (En+) излезе през днешния ден публично на Лондонската фондова борса, съобщи Франс прес. Това е първата съветска компания, пусната на този пазар след въвеждането на западните наказания против Русия поради украинската рецесия.

Малко преди 9.00 часа по Гринуич (11 часа българско време) акциите на Ен+ се котираха за 13,25 $ или 5,36 на 100 по-малко от избраната на 3 ноември цена за първичното обществено предложение (ППП) от 14 $, съгласно която пазарната капитализация на сдружението доближи 8 милиарда $, позволявайки му да събере 1,5 милиарда $ (1,3 милиарда евро).

Цената за ППП беше закрепена в долната част на диапазона от 14 до 17 $, разгласен по-рано, което е симптом, че вложителите не демонстрират огромен интерес да купуват акции, отбелязва Агенция Франс Прес.

Ен+, който е най-големият акционер в алуминиевия колос Русал и развива активност в електропроизводството, разгласи при започване на октомври желанието си да излезе на Лондонската фондова борса и да стартира да се котира публично от 8 ноември, след което да се появи и на Московската борса " на 8 ноември или към тази дата ".

Генералният шеф на холдинга Максим Соков декларира, че това излизане на борсата е " най-значителното в областта на металите, минната индустрия и публичните услуги в света до този миг ", се споделя в официално съобщение на Ен+. Соков показва удовлетворение от " продължаващото консолидиране на всички аспекти от нашата активност ".

Четиридесет и девет годишният Олег Дерипаска е измежду олигарсите, забогатели през годините след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики и чието въздействие понижа след идването на власт на Владимир Путин през 2000 година. Списание " Форбс " прави оценка благосъстоянието му на 6,5 милиарда $.

За Лондонската фондова борса това листване е добра вест, защото пазарът на ППП беше на забавени обороти в края на 2016 и началото на 2017 година. От известно време той се съвзема, макар че вложителите от време на време се двоумят заради съмненията на пазара.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР