Холандското правителство похарчи повече от 180 милиона долара за справяне

...
Холандското правителство похарчи повече от 180 милиона долара за справяне
Коментари Харесай

Холандското правителство похарчи 180 милиона долара за справяне със свалянето на полет на Malaysia Airlines, при което загинаха 298 души

Холандското държавно управление похарчи повече от 180 милиона $ за справяне с следствията от свалянето на полет MH17 на Malaysia Airlines над източната Украйна през 2014 година, от репатрирането на телата на жертвите до следствието и наказателното гонене на някои от забърканите в свалянето, съгласно формален отчет от четвъртък.

Боинг 777, летящ от Амстердам до Куала Лумпур, беше свален на 17 юли 2014 година с съветска ракета Бук, изстреляна от територия в Източна Украйна, следена от сепаратистките бунтовници. Всичките 298 пасажери и екипаж бяха убити, в това число 196 холандски жители.

Холандски съд осъди двама руснаци и промосковски украинец през ноември 2022 година за присъединяване в свалянето и ги осъди на пожизнен затвор. Те бяха съдени задочно и не са арестувани за изтърпяване на присъдите си.

Съдът постанови, че ракетата и нейната пускова установка са били вкарани в Украйна от военна база в Русия и ракетата-носител се върна в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР