Холандският промишлен гигант Филипс“(Philips) обяви, че през третото тримесечие на

...
Холандският промишлен гигант Филипс“(Philips) обяви, че през третото тримесечие на
Коментари Харесай

Филипс загуби €1,3 млрд, съкращава 4000 работници

Холандският индустриален колос „ Филипс “(Philips) разгласи, че през третото тримесечие на годината е открил загуба от 1,3 милиарда евро, предадоха Ройтерс и Агенция Франс Прес.

Нидерландската компания, която в последните годни се специализира в производството на здравно съоръжение, дължи част от отрицателния си резултат на евакуиране от пазара на апарати, подпомагащи хората със сънна апнея.

Базираната в Амстердам компания изтегли респираторите през юни предходната година, откакто разгласи, че потребителите са изложени на риск от поемане или усвояване на части токсична звукопоглъщаща пяна, която може да аргументи раздразнение и главоболие.

В отговор на резултатите основният изпълнителен шеф на сдружението Рой Якобс разгласи, че се постановат съкращения на 4000 работни места.

За „ Филипс “ по света работят на 80 000 чиновници и служащи. Групата чака почти 300 милиона евро такси през идващите няколко тримесечия след незабавното пускане на тези дейности по преструктуриране.

Общите продажби са нарастнали с 4 на 100 до 4,31 милиарда евро, само че тези на сравнима база (на същите пазари и клиенти, бел. ред) са спаднали с 5 на 100, отбелязва Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР