Холандският премиер Марк Рюте оцеля след вот на недоверие тази

...
Холандският премиер Марк Рюте оцеля след вот на недоверие тази
Коментари Харесай

Холандският премиер оцеля след вот на недоверие

Холандският министър председател Марк Рюте оцеля след избор на съмнение тази нощ, импортиран от депутати, които считат, че той е укрил информация за метода, по който държавното управление е взело непопулярно решение да анулира налог върху корпоративни облаги, съобщи Ройтерс.

Почти всички опозиционни депутати считат, че Рюте ги е заблудил, когато им сподели през ноември, че не помни да е имало авансово направени бележки за съдружните договаряния по въпроса. Във вторник държавното управление разгласява близо 60 страници документи след импортирана молба по закона за свободен достъп до информация, предава Българска телеграфна агенция.

Вотът на съмнение не съумя да събере нормално болшинство в 150-местния парламент. Той бе подсилен от 67 гласа, само че 76 депутати гласоподаваха срещу. Седем депутати не гласоподаваха.

Решението на кабинета за унищожаване на налога бе част от сполучлива акция да бъде уверена компанията Юниливър да избере Холандия вместо Англия за мястото на централата си. Оповестените документи демонстрираха, че Юниливър е сметнал отпадането на налога като решаващо.

По време на траялите близо осем часа диспути Рюте призна, че е позволил неточност, като е споделил на депутатите, че не помни да е имало документи, а след това е схванал, че авансово квалифицираните ведомствени бележки с преимуществата и минусите на отпадането на налога са били употребявани при съдружни договаряния предишното лято.

Отпадането на налога бе оповестено през октомври като мярка за поощряване на заетостта и привличане на задгранични компании. Опозицията го разкритикува като подарък от 1,4 милиард евро за чужденците.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР