Холандските власти публикуваха днес списък със 170 кода на яйца,

...
Холандските власти публикуваха днес списък със 170 кода на яйца,
Коментари Харесай

Холандските власти публикуваха списък със 170 кода на заразени яйца

Холандските управляващи разгласиха през днешния ден лист със 170 кода на яйца, инфектирани с инсектицид, съобщи ДПА.

Това обаче не значи, че са затворени 170 компании производители, посочи представител на холандската организация по сигурност на храните. Той изясни, че производителите постоянно имат голям брой кокошарници с разграничи идентификационни кодове.

Освен това обособени кокошарници непрестанно получават позволение да отворят още веднъж.

"Списъкът ни е доста динамичен и непрекъснато се трансформира ", означи представителят.

"Самият брой на фирмите няма чак такова значение, с изключение на да основава комплициране " и по тази причина организацията оповестява единствено кодовете на яйцата, инфектирани с фипронил.

Така потребителите могат по-късно да ревизират дали имат от яйцата.

"Не чакаме още доста случаи през идните дни ", добави представителят.

Фипронилът е постоянно срещана съставна част във ветеринарните артикули за битка с бълхи, въшки и кърлежи при животните. Той е неразрешен за потребление върху животни, предопределени за консумация от индивида. При нараснали равнища може да повреди черния дроб, щитовидната жлеза и бъбреците.

Милиони яйца бяха изтеглени от супермаркети в Германия и Холандия поради хипотетичното заразяване, което докара до следствия от прокуратурата в Белгия и Холандия и краткотрайно затваряне на някои птицеферми.

Птицефермите били клиенти на холандска компания, която обезпаразитявала пространствата с препарата Дега-16 (Dega-16). Натуралният артикул, създаден от мента и евкалипт, бил разбъркан с инсектицида. Не е ясно обаче по кое време е бил прибавен фипронилът. Следователите ревизират белгийски дистрибутор и холандска компания за разчистване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР