Холандските депутати въртяха на шиш министър-председателя Марк Рюте, след като

...
Холандските депутати въртяха на шиш министър-председателя Марк Рюте, след като
Коментари Харесай

Холандският премиер предизвика скандал с реформа за премахване на корпоративен данък

Холандските депутати въртяха на шиш министър-председателя Марк Рюте, откакто холандското държавно управление разгласява деликатни документи за неговия спорен проект за унищожаване на налога върху дивидентите за фирмите, което евентуално ще коства на страната 1,4 милиарда евро.
Но депутатите от опозицията не съумяха да отхвърлят предлагането на другарски настроения към бизнеса Рюте, който твърдо отстояваше позицията си по време на маратонския деветчасов спор в долната камара на холандския парламент, който приключи рано през днешния ден (26 април).
Депутатите бяха разочаровани, откакто тази седмица съдружното държавно управление на Рюте пусна поверителните документи под напън за проектите му да освободи фирмите от заплащането на налог върху дивидентите - което съгласно държавното управление ще притегли повече вложения.
Опозицията съобщи, че не е осведомена за проектите на държавното управление, които се съдържат в бележки, импортирани по време на изтощителни диалози зад кулисите предходната година, с цел да образуват съдружно държавно управление след изборите през март. Депутатите прибавиха, че Рюте и неговата коалиция са взели решение да занулят налога върху дивидентите, макар препоръките от страна на специалистите от финансовото министерство в Хага.
По време на спор през ноември предходната година Рюте сподели пред парламентаристите, че " той не си спомня да е виждал каквито и да е бележки ", по време на разискването на данъчния проект през осемте месеца на сложни договаряния за основаване на държавното управление. Миналият петък обаче Рюте призна за съществуването на вътрешни мемоари по въпроса с думите, че " може би съществуват ", само че той не си спомня да ги е виждал. Рюте направи завой на 180 градуса тази седмица и огласи документите, които разяриха опозицията, обвиняваща премиера, че ги е подвел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР